Aktywne Wpisy
pastarri +50
Mój sąsiad pali na balkonie, dym wlatuje przez moje otwarte okna do pomieszczeń w moim mieszkaniu. Nie da się zostawić okna otwartego, bo zaraz czuć dym. Non stop siedzi na balkonie i pali - dziennie spokojnie mu schodzi paczka fajek jeśli nie więcej.
Rozmawiałem z sąsiadem - olał mnie, kontaktowałem się z właścicielem - nic z tym nie zrobił, rozmawiałem z administracją - pomimo tego, że w regulaminie jest zapis o zakazie
Rozmawiałem z sąsiadem - olał mnie, kontaktowałem się z właścicielem - nic z tym nie zrobił, rozmawiałem z administracją - pomimo tego, że w regulaminie jest zapis o zakazie

Ibiryd +674
Kilka dni na X i chłop spotkania z posłami urządza. To się nazywa skuteczność - nawet PSL takiej nie ma.
Rozmowa z Panią Kasią umówiona ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#mickpl #nieruchomosci
Rozmowa z Panią Kasią umówiona ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#mickpl #nieruchomosci
źródło: IMG_7160
Pobierz

źródło: comment_c7HeEc6BXWbnj2cqpMvjTaICVHmKlJJ2.jpg
Pobierzźródło: comment_YeiQ21tjIRUzZAn0xahSgWa7r5vaRF5T.jpg
PobierzNajpaskudniejsze wojna religijna w historii działa się w XVII wieku. W Średniowieczu rozdziały wewnątrz religii były na dużo mniejszą skalę niż później. Oczywiście mówiąc o samej Europie.
inkwizycja to przecież zdobycz kontr-reformacji, więc trochę czasu od średniowiecza minęło...
-Krucjata przeciwko albigensom
-Prześladowania waldensów
@Antyradek: a jakieś źródło tych rewelacji?
Doskonale znam te tematy, nie mówię że tego nie było. Ale żaden z nich, Krucjaty włączając, nie umywa się w liczbach do tego, co działo się podczas Wojny Trzydziestoletniej.
A teza taczej nie była, że Średniowecze było tolerancyjne, a taka że późniejsze epoki nie były lepsze. Zresztą czt teraz jest lepiej? Przykład ostatniej wojny w Europie raczej temu przeczy