@nalot_1: Miałem praktycznie to samo, do dzisiaj ledwo chodzę albo i nie, a n------a mnie noga za każdym razem, jak pogoda się zmienia, tylko, że nie w skali lokalnej a globalnej ( ͡°ʖ̯͡°) Z---------j po prywatną rehabilitację od razu!!!
@nalot_1: zaopatrz się w receptę na Dorete polecam dobrze działa a po operacji u mnie została taka pamiątka ( tez ACL) -
A i nie zwlekaj z rehabilitacją ja czekałem i prawie miałem zanik mięśnia. od razu zapisz się prywatnie i bo z NFZ dostaniesz pewnie po min 6-8 mc ( ale i tak na nią warto czekać bo jednak codzienne zabiegi przez 10 dni robią robotę)
@nalot_1 staraj się już jutro napinać mięśnie, kilka razy dziennie po kilkanaście razy, unosić wyprostowaną nogę do góry, ruszać stopą. Wydaje się że to nic ale zawsze to mięsień wolniej zanika
@nalot_1: jak tam mirku? Bo ja miałem robione w poniedzialek i narazie jestem załamany. Cos tam juz cwicze, daje rady bez przeciwbólowych ale udo prawie nie dziala. rehabilitacja od wtorku dopiero
@marciniem no ciężko jest, nie powiem. Ja już mam ostra rehabilitację, ale z chodzeniem dalej ciężko. Osłabione mięśnie i przyczepy. Kup sobie taśmy w decathlonie duże średniej grubości i zakładaj na stopę, noga prosto i chwyć za taśmy rękami i do góry nogę z 30 razy. Póki co wyprost jest ważniejszy niż zginanie.
@marciniem i walcz z opuchlizna, rób chłodzenie czesciej, bo jest gorąco, z 6 razy dziennie. Im szybciej ci zejdzie bania z kolana tym szybciej zaczniesz zgniac. Mi niestety dopiero w tym tygodniu udało się uzyskać 90° zgięcia. :-( dużo zdrowia zycze, ale tutaj najbardziej to wytrwałości, bo można się podłamać...
@nalot_1: po zerwaniu 2 tygodnie cwiczen i smigalem w ortezie na desce. Od 20 lat mimo licznych kontuzji w kazdym sezonie cos jezdzilem to i tego nie odpuszczę:) ja mam cos z glowa i chyba dosc wysoki próg bólu bo ostatni przeciwbolowy to peralgina w zyle o 14 we wtorek jedynie pomagam sobie medycyną naturalną
źródło: comment_TkNDFeVz7eHbYxwisV9TKHYE7HWdwLzw.jpg
PobierzA i nie zwlekaj z rehabilitacją ja czekałem i prawie miałem zanik mięśnia. od razu zapisz się prywatnie i bo z NFZ dostaniesz pewnie po min 6-8 mc ( ale i tak na nią warto czekać bo jednak codzienne zabiegi przez 10 dni robią robotę)
źródło: comment_tD0o6r19EO1o89kRAxOTobfUXRhKzn1x.jpg
Pobierzźródło: comment_sBwHNGh4f1pwI3rSvn9DdybUTI5JDaPv.jpg
Pobierz