Aktywne Wpisy
monalisssa +421
jmuhha +69
Mam pytanie, moj wspanialy sasiad zrobil sobie odprowadzienie deszczowki na moja posesje.
Zalana dzialka po kolana choć kupiłam kalosze, az do budynku. Gdzie moge sie udac w tej sprawie?
Zalana dzialka po kolana choć kupiłam kalosze, az do budynku. Gdzie moge sie udac w tej sprawie?
Mr Robot (9/10, niesamowita gra aktorska postaci Wellicka i Phillipa Price'a)
True Detective (pierwszy sezon 9,5/10, drugi 10/10, trzeci 6/10)
The Office (9/10, lepszy od każdej komedii jaką oglądałem, mimika i przekaz niewerbalny aktorów r---------a mózg, w c--j sezonów można się n----------ć i się nie nudzi tak samo jak koksom kurczak z ryżem xD)
Rick and Morty (10 / 10 xD)
Black Mirror (9,5/10 również za innowacyjność i lekkość oglądania, mimo pozornej ciężkości i niepokoju, wielki plus że nie trzeba trzymać kolejności a każdy odcinek to inna historia)
Pozostałe które uważam za równie dobre:
Chernobyl (nie dlatego że hype do c---a, po prostu bardzo dobra i dopracowana produkcja)
Californication (jak byłem młodszy to dawałem 11/10, teraz mocne 8/10)
Breaking Bad (bardzo dobry serial ale nie wiem czy nie overrated, wszyscy się spuszczali nad nim hektolitrami spermy)
Seriale które uważam za bardzo potencjalne, ale nie mogłem się zabrać za nie:
Suits (strasznie górnolotne wysublimowane teksty, ruchanie swojego ego z dużą ilością lubrykantu, ale kiedyś spróbuję jeszcze ugryźć kilka pierwszych odcinków i zobaczę co dalej)
The Wire (mam wrażenie że to kolos, powoli się rozkręca i wymaga zaangażowania, jak kiedyś wyląduję w domu na miesiąc ze złamaną nogą to ugryzę ze 2 sezony)
Seriale które uważam za c-----e:
BoJack Horseman (animowana podróba Californication tyle że główna postać bardziej z-----a, ogólnie klimat dla fanów furry raczej albo korposzczurów, nie polecam xD)
Gra O Tron (nie muszę chyba komentować xD)
Zapraszam do dyskusji.
#seriale #oswiadczenie #bojackhorseman #mrrobot #truedetective #theoffice #rickandmorty #blackmirror #breakingbad #thewire #got
@fucked_up: Jak do tego momentu ze wszystkim się zgadzam (z wahaniem +- 0.5) to tutaj zaskoczenie. Więc jednak fajnie gdybyś jednak skomentował.
@fucked_up: jak dla mnie pierwszy 10/10 później każdy kolejny gorszy
Typowe, ale rozumiem i zgodziłbym się gdyby nie to że w drugim sezonie zajebiście podobały mi się główne role. Pierwszy sezon to dla mnie zajebisty serial, drugi to
Mr Robot 10/10 Fabuła ukazująca czym jest tak naprawdę nasz świat, niesamowite przesłanie na temat nas ludzkości.
Terror 9/10 Niesamowity klimat grozy oraz zimna (moja osobista opinia)
Czarnobyl 10/10 Klimat i dopracowanie cóż dużo mówić.
Wikingowie 8/10 Taka ocena to tylko do sezonu 4A dalej to już ostro w dół czyli takie 5/10
@RolfTrapeu: o właśnie. Wikingom bym do 4-tego sezonu włącznie dał nawet 8.5/10. Później straszna bida. Za dużo wątków i poszli za bardzo w styl GoT. Zaletą wikingów był prostota i maks 2-3 wątki na raz.
@RolfTrapeu: Podobno ma być 2 sezon Terror. Strasznie się jaram tym serialem, ale to chyba dlatego, że lubię czytać dużo o tej ekspedycji i że ona była
Chciałbym cofnąć czas i wykorzystać go na cokolwiek innego niż tą tę telenowelę xD
R&M wciągnęłam praktycznie od razu i strasznie polubiłam, za to BoJacka obejrzałam kilka odcinków i nie tylko mnie nie wciągnął, ale wręcz odrzucił. Jak dla mnie jest zbyt 'amerykański' jak na nasz rynek, pełno niepotrzebnych postaci i identycznych schematów [życie to jedno, wielkie g---o, ruchajmy się, wciągajmy k--s, pijmy alko i miejmy wszystko w dupie].
W R&M stany depresyjne,
Komentarz usunięty przez autora