Wpis z mikrobloga

@MisiekD: Taa, pół roku od wbicia łopaty. Nie chcę myśleć co tam się by działo jak by sam Elon pojechał spać w fabryce i robić grilla na dachu. Chińczycy będą skakać dookoła 27h dziennie.
  • Odpowiedz
@abraca: xD No taki ma styl życia, no nic nie zrobisz xD
Może ma jeszcze spore plany do realizacji i chce się spieszyć ;)
Ja wolę nie myśleć co by było jakby go zabrakło, realizacja nowych pomysłów praktycznie zerowa. Nawet Bezoz Who nie jest tak zainteresowany rozwojem ;)
  • Odpowiedz
@MisiekD: Chwilę temu siedział na ekipie od autopilota, na efekty jeszcze czekamy, Elon testuje właśnie nowe wersje. Teraz przesiadł się na księgowych i chce 10% wydatków sam zatwierdzać. Co dalej? Remont w Freemont i refresh modeli S/X?
  • Odpowiedz
@abraca: 1/3 refresh'u już mamy. Silniki z Modelu 3 na przedniej osi (S100D robi ~600km) i najprawdopodobniej usprawnione kable od ładowania (sprawdzi się jak już będą 250kW SuC). Zostały ogniwa i przełożenie wnętrza Modelu 3 do środka S/X ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@abraca: część refreshu S i X raczej będzie jeszcze robił - coś czytałem, że z Panassonicem gada odnośnie przyśpieszania produkcji 2170.
@anon-anon: dokładnie, wnętrze z 3 może przejść do S i X. Choć osobiście wolałbym, żeby popracowali nad S i X, bo awaryjność czasem daje oznaki. Klamki powinni jeszcze poprawić czy je przemodować z drzwiami, żeby tak nie padały też.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@anon-anon: poza tym, ostatnio się gadało jak to Tesla ma zgłoszenia w Norwegii, że plują na Teslę. Fakt faktem ma mało serwisów i mobilne podobno bloknięte, ale z drugiej strony myślałem, że nie będą awaryjne. A skoro serwis musi przyśpieszać to chyba coś się z autami Tesli psuje, nie? Czy to może wina tylko lakierów czy drobnych usterek jakościowych, a nie sprzętu?
  • Odpowiedz