Aktywne Wpisy

kaczoor +738
źródło: temp_file5945386945123252158
Pobierz
DrTRAPH0USE +183
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file5945386945123252158
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
źródło: comment_qC3C4FpZdMsUW7XZzvT9v9ye9Zw5yOo7.jpg
Pobierz@kapuczina_corki_somsiada: Dogonił podkręcony 16-rdzeniowy procesor HEDT JEDNĄ generację wstecz (HEDT nie miało serii 8XXX), która nie różni się niczym (a nawet jest lepsza biorąc pod uwagę łatwy delid) od obecnej. Koszt tego cudeńka to prawie 8 koła + płyta minimum 1k.
Natomiast nie jarałbym się przesadnie bo to
Ale najważniejsze to być zadowolonym ze swojego sprzętu.
Wrzucić niepotwierdzony test z randomowego źródła, zmienić wynik o 10 i ludzie się jarają.
Litości.
@Amasugiru: ? przecież samo amd wrzucało już podczas cesa zen 2 vs intel i wychodziło to samo, także jak najbardziej prawdopodobne to jest
Benchmark 16-rdzeniowca wypada wyraźnie lepiej od tego na CES, bo niemal pokonuje chip podkręcony bardziej niż wynosi all-core boost 9900K.
Jak poznamy taktowania będzie można zacząć świętować, choć myślę że większość chce zobaczyć usprawnienia gdzieś indziej niż
Nie wiem skąd to przypuszczenie, wytłumaczyłem wyraźnie dlaczego te dwa porównania się różnią.
Ponadto uzyskać wysokie taktowanie na 1 chiplecie 8 rdzeniowym jest łatwiej niż na dwóch. Tak więc benchmark 16-rdzeniowy wygląda wyraźnie lepiej i wręcz fenomenalnie, dlatego wolę nie popadać w euforię. Już wystarczająco dużo całkiem fajnych premier zostało zniszczonych przez hype.
@Jurigag Tak btw ten proc jest podkręcony na wszystkich rdzeniach z 3,2 na 4,2.