Wpis z mikrobloga

Nie no, CodeMasters dowaliło do pieca trzema rzeczami w F1 2019:
- Grafika: jezuchrystu, jest mocny progress
- Williams zdecydowanie zbyt dobrze sobie radzi xD
- GP Hiszpanii i duży deszcz

#f1
Reepo - Nie no, CodeMasters dowaliło do pieca trzema rzeczami w F1 2019:
- Grafika: ...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Reepo: mnie bardzo cieszy brak balansu czy balastu w ustawieniach auta (nie pamiętam czy tak jest w polskiej wersji, to ostatnie w każdym razie, weight distribution)

Może i esportowcy by na mnie pluli, że nie mam skilla, ale strasznie irytowało mnie, że trzeba jechać z setupem w stylu przednie skrzydło 1-2, tylne 7-9 i balans 9-10, by być bardzo szybkim. Wątpię, że w rzeczywistości każdy jedzie z takim czymś. Wiem,
  • Odpowiedz
@Reepo: Wiesz z jednej strony nierealistyczne że Williams konkurencyjny na końcu stawki a z perspektywy gry zobacz jak by to mogło wyglądać - ktoś wybiera Williamsa na normalnym (przystosowanym do swoich możliwości) poziomie trudności i nie ma szans walczyć z absolutnie nikim. Gdzie tu frajda z rozgrywki... Jak masz 18 zawodników jeden koło drugiego a z tyłu dwie taczki.
  • Odpowiedz
  • 0
Akurat w trybie kariery realistyczne osiągi Williamsa byłyby tylko na plus, poziom trudności byłby wyższy
  • Odpowiedz
@Bangly: Poziom trudności byłby nieosiągalny, dla grających Williamsem, tylko dla osób sado-maso chyba że by się znerfiło poziom trudności.
A tak to ktoś grający innym zespołem niż Williamsem ma okazję ,,powalczyć" z tymi bolidami.
  • Odpowiedz
  • 1
Z tego co widziałem na filmikach to williams na quali tracił po 1s do 18 miejsca a w wyścigu juz spokojnie kończyli na 13/14 miejscu więc może mają jakiegoś buffa w wyścigu żeby nie było takiej sytuacji jak piszesz
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Reepo: najbardziej mnie w każdym F1 boli fizyka zachowania w boksach, tutaj też widać jak model bolidu się skręca żeby trafić na miejsce, nie wiem czemu mają z tym problem, a ten bug jest od pierwszej wersji. Druga rzecz, którą można dołożyć w czasie pitstopu i która by wpływała na jego czas to sposób w jaki sposób zajedziemy na miejsce serwisowe (czy pod kątem, za daleko, za wcześnie itp)+ czynnik
  • Odpowiedz