Wpis z mikrobloga

@goly8622: Oni już to zapowiadali jakieś 1,5 roku temu. Przez ten czas kombinowali na czym to oprzeć. Wybrali BTC. Przeczytaj to sobie powoli i kilka razy ( ͡° ͜ʖ ͡°)-

Said W3C’s Allen:

To have Microsoft say they are not scared of bitcoin, and in fact, it has some very good properties and we are willing to take advantage of those
cyberpunkbtc - @goly8622: Oni już to zapowiadali jakieś 1,5 roku temu. Przez ten czas...

źródło: comment_HxIULidK6ZpYwaRhImg61O3qcyVoAaOI.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@taksanski_widelec: Może i być 500 satoshi z opłatą 1sat/B, może dojść awet za tydzień. Liczy się fakt a nie ilość. Bardziej cieszyłoby mnie 10 donate po 1k satoshi niż jeden 100k.

Jeżeli to zauważyłeś tzn. że przeczytałeś całość :D

@goly8622:

System ma być zdecentralizowany, permissionless, niezarządzany przez żadną organizację ani konsorcjum biznesowe, dlatego też zdecydowano się na Bitcoina. Wysnutod wniosek, że system cyfrowego złota jest jedynym, na którym
  • Odpowiedz
LUDZKOŚĆ POTRZEBUJE JEDNEGO POTĘŻNEGO ŁAŃCUCHA. 10 SŁABYCH ŁAŃCUCHÓW SUMARYCZNIE GENERUJE TAKIE SAME KOSZTA, TAKIE SAME PROBLEMY JAK POJEDYNCZY SILNY ŁAŃCUCH, ALE ON JEST 10X BEZPIECZNIEJSZY.

@cyberpunkbtc: Brzmi jak zdecentralizowany centralizm XD Zostawcie to wolnemu rynkowi
  • Odpowiedz
@AgresywnyNick: @taksanski_widelec: Idioci tu nie ma co rozumieć. Zdrowy blockchain ma być maksymalnie zdecentralizowany i zabezpieczony jak największym hashrate. Teraz na rynku nadal nie ma zrozumienia tematu, dlatego żyjemy w blockchainowej epoce marzeń i naganiaczy i również przez tą powszechną niewiedzę nie ma jeszcze zdecydowanej adopcji. Kto ma oczy i rozum ten zna decyzję wolnego rynku zanim zostanie podjęta.
  • Odpowiedz
To po co piszesz czego ludzkość potrzebuje?

@AgresywnyNick: Aaaa, czyli nie mogę głosić swoich pooglądów? Ja to pisałem od dawna. Obecnie obserwujemy jak ludzkość wybiera to co uważałem za najbardziej optymalne.

Ludzkość przecież sama zdecyduje za sprawą działania milionów autonomicznych jednostek czego potrzebuje i to
  • Odpowiedz
Odczyt mamy darmowy, ile będzie nasz kosztował zapis czyli dodanie nowej tożsamości?

Edit: Lub grupy tożsamości

@dla_zabawy: Nie zrozumiałeś. Nie trzeba wszystkich danych zapisywać w blockchainie bitcona. Wystarczy sama funkcja skrótu zbiorczej, większej ilości danych.

Indeed, Yorke Rhodes, a program manager on Microsoft’s blockchain engineering team, told CoinDesk that Microsoft’s team has been working for a year on a key signing and validation software that relies on public networks, like
  • Odpowiedz
ludzkość wybiera teraz to co uważa, że przyniesie jej najwięcej $

@taksanski_widelec: Ja p------ę, przekraczasz już granice głupoty. Nie wiem czy to po prostu żałosny trolling, czy ostre upośledzenie. MS wykorzystuje blockchain do zbudowania na nim usługi. Nie w celu inwestycji i zarobku.

Choć ich wybór również doskonale świadczy o tym jakie mają predykcje co do przyszłości Bitcoina. Nie tworzyliby usługi na sieci w której przyszłość by wątpili...
  • Odpowiedz
@cyberpunkbtc: Dlatego dałem edit, dalej nie powiedziałeś ile będzie kosztowało.

A dwa żeby obliczyć funkcje skrótu i porównać to z tym co jest zapisane ba blockchainie musisz mieć całe dane u siebie chyba że ufasz stronie trzeciej
  • Odpowiedz
Symboliczne donate. Daj mi motywację, nie profit: bc1qgxxrl2frnzx9x98l07un790jwptq6slexkzfa7

@cyberpunkbtc: Litości, od tego jest Lightning Network ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wysłałem ci na Zapread
  • Odpowiedz