Aktywne Wpisy
gdyzgasnieswiatlo +220
Klub X-Demon z Wrocławia dyskryminuje mężczyzn i uprzedmiotawia kobiety swoją promocją.
https://www.facebook.com/336980183153334/posts/pfbid02r8zQ96nH9SRncGTEj4vyWRb61vWUzuY3fJzy7h8BpcLhnqMVQogB8h5RgSLnguqnl/
#dyskryminacjamezczyzn #pieknokobiet #pieklomezczyzn #wroclaw
https://www.facebook.com/336980183153334/posts/pfbid02r8zQ96nH9SRncGTEj4vyWRb61vWUzuY3fJzy7h8BpcLhnqMVQogB8h5RgSLnguqnl/
#dyskryminacjamezczyzn #pieknokobiet #pieklomezczyzn #wroclaw
Melancholijny_Czlek +381
Siemka mircy. Spotykam się z pewną dziewczyną od kilku miesięcy. Poznaliśmy się niedługo po tym jak rozstała się z poprzednim chłopakiem, a w zasadzie to narzeczonym po 4 letnim związku, gdzie ślub był już zaplanowany wraz ze szczegółami. W dużym skrócie, facet pewnego dnia stwierdził, że nie chce spędzić reszty życia z taką osobą jak ona i zostawił ją i jej rodziców ze wszystkim na głowie - mówię tu o kwestii tego wesela. Chyba najgprsze w tym wszystkim dla niej, że nie podał jej konkretnego powodu swojej decyzji tylko się odciął i zostawił z masą pytań, które ją nurtują. Dziewczyna jest zabawna, inteligentna, pewna siebie, nie jest jakąś księżniczką o wygórowanych oczekiwaniach wobec partnera, inaczej mówiąc nie chodzi z głową w chmurach. Relacje między nami są bardzo dobre, dogadujemy się bez większych problemów, lubimy spędzać ze sobą czas, staram się być wyrozumiały w pewnych sytuacjach biorąc pod uwagę to co niedawno ją spotkało i jednocześnie chcę jej pomóc z tego wyjść. Jej rodzice poznali mnie, moi ją. Gdy przeprowadzamy szczere rozmowy, opisuje mnie w superlatywach, twierdzi, że cieszy się że mnie poznała, jestem dla niej bardzo ważny, fizycznie również się jej podobam więc w czym problem?. W tym, że spotykamy się już 4 miesiące, a ona twierdzi, że nie żywi do mnie żadnych większych uczuć, jedynie coś małego się tli i obawia się że tak zostanie. Obawia się, że problem nie dotyczy tylko mnie i że ten stan będzie się utrzymywał jeszcze przez długi czas, kto by się nie trafił, a wszystko sprowadza się do tego co zaszło nie dawno w jej życiu, szuka powodu głównie w tym. Powiedziała, że być może poznaliśmy się w nieodpowiednim czasie, za szybko po rozstaniu. Chyba nie musze wspominać, że nasłuchalem się sporo o byłym ale byłem świadomy że tak to będzie na początku wyglądać, przecież to było świeże, a ona starała się dać temu upust. Poza tym chciałem poznać sytuacje i być jej wsparciem w trudnych chwilach to chyba oczywiste i wiedziałem na co się piszę. Dla kogoś kto nie przeżył czegoś podobnego, może być to nie do końca zrozumiałe w stylu, "oj wielkie mi rzeczy, takie coś się zdarza po co płakać". Jednak dla kobiety jest to mocny, emocjonalny wstrząs. Targają nią sprzeczne uczucia. Pytanie brzmi czy faktycznie ta sytuacja, to że o nim myśli, sprawdza jego profile, może odciskać swoje piętno na brak większych uczuć z jej strony, czy jest to swoisty bloker, który nie pozwala jej przerzucić uczuć na mnie?. Nie znam się aż tak bardzo na ludzkich emocjach i relacjach między dwojgiem ludzi. Przyznam, że osobiście też jest to dla mnie w pewien sposób niezrozumiałe bo po kilku miesiącach intensywnego spędzania ze sobą czasu, gdzie wszystko wydaje się być super, nagle dostajesz taką informacje. W takim wypadku czego więcej trzeba do zbudowania związku i stworzenia zdrowej relacji jak nie wspólnego szacunku, zrozumienia i szczęścia które daje ci ta druga osoba?. Przecież to są pewne fundamenty.
#tfwnogf #rozowepaski #zwiazki #niebieskiepaski
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla młodzieży
https://en.wikipedia.org/wiki/It%27s_not_you,_it%27s_me
To nie chodzi o byłego, o zerwanie, o zły czas, tylko o Ciebie. Jeśli nie ma uczuć do Ciebie to nie ma.
@AnonimoweMikroWyznania A tych panów nie słuchaj bo niewyobrażalnie spłycają problem.
tldr;
W gruncie rzeczy
to jest powód, choć z pewnością niesprecyzowany. Prawdopodobnie zrobił sobie rachunek sumienia i doszedł do wniosku, że nie chce się uwiązać w tej relacji na dłużej, bo: poznał w teorii fajniejszą babę i/lub jest za młody i chce się wyszaleć i/lub jednak woli mieszkać w mieście niż na wsi i/lub
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}
Komentarz usunięty przez autora