Potrzebuję pożyczyć na podmianę sondę lambda do oplowskiego silnika Z18XE (1.8l 125 KM), żeby potwierdzić stan swojej. Jeśli ktoś ma ktoś taką zbędną (pasuje też od Y22XE i Z22XE), żeby pożyczyć ew. mógłby użyczyć swojej to byłbym bardzo szczęśliwy i oczywiście odpowiednio się odwdzięczę ( ͡°͜ʖ͡°)
@kargo89: Gdybym miał pewność, że jest sprawna w 100% to bym się nie zastanawiał. Problem z tym, że sonda może być żywa (komputer nie pokazuje błędu lambdy), ale nie działa prawidłowo bo padła np grzałka (Z18Xe ma 4 przewodową lambdę z 2 grzałkami) albo po prostu sonda kończy żywo i wykres nie ma prawidłowej sinusoidy a na szrocie tego nie sprawdzają ( ͡°͜ʖ͡°)
@OrzechowyDzem: Widzę, że elektroda zaczyna działać na wykopie ( ͡°͜ʖ͡°) Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Pisałem, że gdybym miał pewność, że ta sonda jest sprawna to bym się zastanawiał. Wolę dać 50 zł komuś za użyczenie swojej, która jest na 100% sprawna. Nie chcesz pomóc to nikt Ci na silę nie każe, ale jest dużo osób, które sobie pomaga na wzajem.
Widzę, że elektroda zaczyna działać na wykopie ( ͡°͜ʖ͡°)
@veldrinn: i stwierdziłeś to na podstawie tego, że Cię uznałem za cebulaka? Faktycznie :) Napisz na jakiejś grupie Opla z Rzeszowa, myślę, że będzie łatwiej.
stwierdziłeś to na podstawie tego, że Cię uznałem za cebulaka? Faktycznie :)
@OrzechowyDzem: Tak, dokładnie. Nie mają żadnych informacji wyzywasz ludzi od cebulaków. Co więcej, nie mając nic sensownego do wniesienia do tematu czy rozwiązania problemu udzielasz się tylko po to, żeby kogoś obrazić, ale czego jak wymagałam od kogoś, kto wyznaje "iksde" ? ( ͡°ʖ̯͡°)
@veldrinn: Przecież grzałke można sprawdzić multimetrem, oscylacje oscyloskopem, na chama nawet multimetrem. Przy lpg również jest wbudowany oscyloskop. Po kiego takie śmieszne kombinacje? ( ͡º͜ʖ͡º) 2 grzałki w sondzie? Od kiedy?
@Crow7422: p0171 Mówi to panu coś, Panie Ferdku? ( ͡°͜ʖ͡°) Do tego dziwne odczyty pracy sondy przez OP-COM. Przeważnie w tych silnikach winowajcą jest sama lambada, EGR (nie mam) albo przepływka (której awaria może wpłynąć na nieprawidłowe odczyty sondy. No i nieszczelność w dolocie, ale zanim zacznę rozbierać to najprościej zacząć od sondy.
#rzeszow #motoryzacja #opel
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Pisałem, że gdybym miał pewność, że ta sonda jest sprawna to bym się zastanawiał. Wolę dać 50 zł komuś za użyczenie swojej, która jest na 100% sprawna.
Nie chcesz pomóc to nikt Ci na silę nie każe, ale jest dużo osób, które sobie pomaga na wzajem.
@veldrinn: i stwierdziłeś to na podstawie tego, że Cię uznałem za cebulaka? Faktycznie :)
Napisz na jakiejś grupie Opla z Rzeszowa, myślę, że będzie łatwiej.
@OrzechowyDzem: Tak, dokładnie. Nie mają żadnych informacji wyzywasz ludzi od cebulaków. Co więcej, nie mając nic sensownego do wniesienia do tematu czy rozwiązania problemu udzielasz się tylko po to, żeby kogoś obrazić, ale czego jak wymagałam od kogoś, kto wyznaje "iksde" ? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Przy lpg również jest wbudowany oscyloskop. Po kiego takie śmieszne kombinacje? ( ͡º ͜ʖ͡º)
2 grzałki w sondzie? Od kiedy?
@Crow7422: Że też o tym nie pomyślałem! Zaraz pójdę do mojej szafki z oscyloskopami i wezmę jeden ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Crow7422: Tu akurat mój błąd. Chodziło o 1 z przewodów od grzałki (sonda z 4 żyłami).
@Crow7422: p0171 Mówi to panu coś, Panie Ferdku? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Do tego dziwne odczyty pracy sondy przez OP-COM.
Przeważnie w tych silnikach winowajcą jest sama lambada, EGR (nie mam) albo przepływka (której awaria może wpłynąć na nieprawidłowe odczyty sondy. No i nieszczelność w dolocie, ale zanim zacznę rozbierać to najprościej zacząć od sondy.
@veldrinn: Ten fragment mnie zmylił. Na 90% lewizna, być może dziurawe serwo/evap/odma itd. Powodzenia