Wpis z mikrobloga

Mirki pijcie ze mno kompot

Dziś skończył mi się w firmie okres próbny i dziś wskakuje na junior php deva ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wcześniej skończyłem bootcamp na junior spawacza i i nawet troche popracowałem w tym elitarnym zawodzie

Ale na całe szczęście mam już ten etap "kariery zawodowej" za sobą

#spawanie #pracait #programowanie
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@spawacz_noob: Pytanie na serio. Skoro ogarniałeś spawanie to po c.uj Ci to programowanie? Mam kumpla, który spawa w stoczni zagranico, i co miesiąc odkłada w PLN po +30k. Nigdy nie dosięgniesz takiej kwoty przy kompie. Zwłaszcza w PKP ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@theacid: nie kazdy chce pracować z kwiatem polskiej meliny
poza tym aby odlozyc te 30k trzeba z---------c po 300 h w miesiacu jak nie wiecej - niczym robak
wole sobie spokojnie zarobic 5-6k zl w Polsce niż z---------ć jako niewolnik pana niemca/holendra
  • Odpowiedz
@spawacz_noob:
- Nie pracuje z kwiatem młodzieży, bo ten zwyczajnie nie ma umiejętności/kwalifikacji
- Nie pracuje 300h w miesiącu, bo prawo jest mocno egzekwowane, i każda nadgodzina = kara dla pracodawcy
- Wolałbym popracować 2-3 lata za ten $, odłożyć, zainwestować, i dopiero iść w pekape niż na odwrót. Miałeś pieniądze w ręku to wypuściłeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@theacid: i jeszcze mala adnotacja
Skoro sugerujesz ze kumpel pracuje te 160 godzin w miesiacu i odklada 30k zl
Plus koszty wyzywienia ,lokum i ew jakies rozrywki to juz Ci sie robi 40k zl zarobku - to daje 250 zl netto na godzine czyli 60€ ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Chyba sie Mirku p----------s o jedno zero
  • Odpowiedz
@spawacz_noob: P-------ć to się będziemy po robocie #pdk ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Robota gdzieś w Skandynawii. Hajsy jak pisałem.

- Albo zyje na emigracji jak scierwo, bo przeciez zycie na zschodzie tez kosztuje

Nie jak ścierwo ale mocno oszczędnie, bo jego plan zakłada jakieś 5 lat takiej pracy w celu właśnie odłożenia jak najwięcej,
  • Odpowiedz