Aktywne Wpisy
wysokiewiczplum +853
JEDZENIE DLA MEDYKA
Cudowny covidowy czas, kiedy to frajernia na średniej krajowej zrzucała się na jedzenie, dla najbogatszej grupy zawodowej w kraju XD
Przecież oni musieli się turlać ze śmiechu w tych szpitalach. Kompletny absurd
#lekarski #pracbaza #programista15k #zarobki #medycyna
Cudowny covidowy czas, kiedy to frajernia na średniej krajowej zrzucała się na jedzenie, dla najbogatszej grupy zawodowej w kraju XD
Przecież oni musieli się turlać ze śmiechu w tych szpitalach. Kompletny absurd
#lekarski #pracbaza #programista15k #zarobki #medycyna

WR9100 +408
Jak się wejdzie do knajpy za granicą to można zwątpić w polskie gastro. Restauracja na przedmieściach Mediolanu. Do cen należy doliczyć coperto 1 euro za osobę
#inflacja
#inflacja
źródło: 1000008441
Pobierz

Dziś skończył mi się w firmie okres próbny i dziś wskakuje na junior php deva ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wcześniej skończyłem bootcamp na junior spawacza i i nawet troche popracowałem w tym elitarnym zawodzie
Ale na całe szczęście mam już ten etap "kariery zawodowej" za sobą
#spawanie #pracait #programowanie
@passage: zespawuje snippety php w całość ( ͡° ͜ʖ ͡°)
poza tym aby odlozyc te 30k trzeba z---------c po 300 h w miesiacu jak nie wiecej - niczym robak
wole sobie spokojnie zarobic 5-6k zl w Polsce niż z---------ć jako niewolnik pana niemca/holendra
- Nie pracuje z kwiatem młodzieży, bo ten zwyczajnie nie ma umiejętności/kwalifikacji
- Nie pracuje 300h w miesiącu, bo prawo jest mocno egzekwowane, i każda nadgodzina = kara dla pracodawcy
- Wolałbym popracować 2-3 lata za ten $, odłożyć, zainwestować, i dopiero iść w pekape niż na odwrót. Miałeś pieniądze w ręku to wypuściłeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Skoro sugerujesz ze kumpel pracuje te 160 godzin w miesiacu i odklada 30k zl
Plus koszty wyzywienia ,lokum i ew jakies rozrywki to juz Ci sie robi 40k zl zarobku - to daje 250 zl netto na godzine czyli 60€ ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chyba sie Mirku p----------s o jedno zero
Robota gdzieś w Skandynawii. Hajsy jak pisałem.
Nie jak ścierwo ale mocno oszczędnie, bo jego plan zakłada jakieś 5 lat takiej pracy w celu właśnie odłożenia jak najwięcej,