Wpis z mikrobloga

@rybak_fischermann: ja tak samo, ale przeglądam tag i widzę już naście wpisów narzekających na ciemnicę xD Dla porównania glądałam na tel, później na lapku i zaś na telewizorze i wszędzie tak samo. Chyba oświetleniowców mieli na końcu listy płac
  • Odpowiedz
@goodli Ogólnie odcinek był oki, ale oświetlenie wyglądało źle nawet na bardzo dobrych TV (jak mój). Rozumiem, że ciemna noc... ale wyglądało źle :)
  • Odpowiedz
@pregunta Ja oglądałem na naprawdę dobrym, nowym TV przez HBO. To była tragedia jak na tak ważny serial i taki budżet. Jednak słyszałem, że to wina jakości HBO. Piraci mieli lepiej. A co do jasności... miał standardowe ustawienia, to wstyd że w takim odcinki trzeba grzebać przy jasności :P
  • Odpowiedz
@dr_Acula: oglądałem na laptopie z matrycą IPS, i bardzo mi się operacja podobała. Te mocno kontrastowe sceny (dużo ciemności + nagłe wybuchy) mocno mi się podobały, dobra wysoka dynamika. W ciemnych momentach widziałem prawie wszystko (+ lekka poświata z IPS, bo jednak nie jest to oled), ale znacznie lepiej niż na moim TV gdzie nic nie widziałem w tych miejscach gdzie na laptopie było wszystko widoczne dosyć dobrze.

Jak masz
  • Odpowiedz
@FLAC: Przeczytaj jeszcze raz wpis, który Ci wkleiłem. Czy oglądałeś na OLED, na HBO1? Jeśli nie, to nie pisz głupot "kupcie OLEDa i zapomnicie o problemach z czernią", bo albo nie przeczytałeś wpisu i komentarzy ludzi z OLED i HBO z satelity, albo nie zrozumiałeś.
  • Odpowiedz
@dr_Acula: tak, oglądałem ciemne fragmenty na smartfonie z amoledem (specjalnie sobie porównywałem z laptopem) i nie miałem efektu szarości na amoledzie tam gdzie powinna być faktyczna czerń.

Oglądałem na HBO GO.
  • Odpowiedz
@FLAC: "polecam OLED TV" vs dziesiątki osób piszą, że na TV OLED i HBO1 z satelity c---a było widać.

1. Co ma dobra czerń OLED do z-------o obrazu przez HBO i tak jak ktoś napisał, c-------o bitrate?
2. Będziesz dyskutował i polecał OLED TV oglądając serial na komórce.

Rzeczywiście, możemy dalej dyskutować.
Z tym, ze ja z tej rozmowy się wypisuję, bo jest bezcelowa.
  • Odpowiedz
@dr_Acula: to kupisz sobie na BD albo ściągniesz ripa z BD i będziesz miał dobry obraz. W twoim linku z resztą napisałem, że u mnie wszystko było na oledzie (a nawet IPS pomimo braku takiego kontrastu) widać na ciemnych scenach. Nie wiem, może ludzie wydali 3 pensje na OLEDA i teraz oglądają na minimalnej jasności gdzie g---o widać bo się boją o wypalenie ich superanckiego telewizora (somsiad zgrzytał zębami jak
  • Odpowiedz
@FLAC: ale Ty chyba nie rozumiesz tego co sam piszesz. Polecasz TV OLED, sam oglądając na komórce i nie widząc jak wyglądał ten odcinek w TV twierdząc, że z tą matrycą na pewno byłoby zajebiście.

A co Cię obchodzi kto ma? Ja mam i płacę bo mnie stać. Zarówno za satelitę, HBO GO i nc+ GO, Netflixa i Spotify Premium. Nie mów innym, jak żyć.
  • Odpowiedz
@dr_Acula: srać a nie stać. Trzeba było pobrać jakiegoś ripa w lepszej jakości jak usługa za którą płacisz serwuje ci kupę a nie pisać że osoby polecające oleda się nie znają.

Odpal sobie jeszcze VHS i marudź że nie jest 4K.
  • Odpowiedz