Wpis z mikrobloga

Uczniów i maturzystów będą mogli sklasyfikować dyrektorzy (jeżeli nie zbierze się rada pedagogiczna), a jeżeli oni tego nie zrobią - klasyfikację przeprowadzi organ prowadzący szkołę. Takie założenia ma nowelizacja prawa oświatowego, którą zaprezentował - w związku ze strajkiem nauczycieli - premier Mateusz Morawiecki.

Wójt będzie klasyfikował uczniów.
#strajknauczycieli #polityka
JPRW - > Uczniów i maturzystów będą mogli sklasyfikować dyrektorzy (jeżeli nie zbierz...

źródło: comment_bjny9Rnjm4TWAK4SM6MvLBLkVUIPxhKL.jpg

Pobierz
  • 167
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@budus2: skoro nauczyciele deklarują, że nie chcą klasyfikować uczniów i przeprowadzać matur to raczej oni są bezpośrednią tego stanu rzeczy. Dopytywałem się ze znajomymi swojej wychowawczyni, co do rady pedagogicznej, a ona nas zlewała, twierdząc, że jak strajkuje to nie może rozmawiać na ten temat. Przy tym ani Kaczyńskiego, ani Morawieckiego, ani Zalewskiej przy tym nie było, więc?
  • Odpowiedz
@Xodet A,czyli mamy mieć to w dupie i powiedzieć spoko,zostaniemy w tej samej klasie bo niektorym chce się strajkować?

@janusz002: nie wnikam jaka jest twoja opinia na ten temat, bo nie ma ona znaczenia w tym strajku.
Rząd w swojej pysze przez pół roku ignorował prośby o merytoryczną dyskusję, widząc dokładnie jakie będą konsekwencje, gdy zapowiadany strajk się odbędzie. Uczniowie byli wliczeni w koszta i rząd był gotów na
  • Odpowiedz
@budus2 w pełni się z tobą zgadzam. Owszem, szkoda ludzi którzy mogliby nie napisać tej matury, ale no bardzo mi przykro, takie mamy życie. Bez wpływu na społeczeństwo, strajk nie ma sensu i nie da efektów. A płacz jaki przewijał jest moim zdaniem adekwatny do płaczu podczas strajku kolejarzy. No niech sobie strajkują, ale jak to ja nie mogę dojechać do pracy???!!! Mam nadzieję, że jakimś cudem ten strajk się uda
  • Odpowiedz
@JPRW: Brakuje mi słów, żeby opisać co myślę na temat gnid, które podjęły decyzję o nieprzystąpieniu do klasyfikacji uczniów. Jakim dnem trzeba być i jak mało sobą reprezentować, żeby walczyć o swoje kosztem innych osób. Jak jesteście takimi kozakami, to róbcie głodówki, przypinajcie się do bram i płotów, zwalniajcie się, samospalajcie się, cokolwiek wam tam przyjdzie do głowy, ale w zakresie was samych i nikogo innego.

Na długie lata zszargaliście
  • Odpowiedz
@Hound: Ale rozumiesz, że strajk polega na wstrzymaniu się od pracy a nie na samobójstwie? A udział w radach pedagogicznych to jest właśnie praca nauczyciela. Decyzje o rozpoczęciu procedury strajkowej zapadły w styczniu i od tamtej pory strajk nie zmienił formuły.
  • Odpowiedz
  • 21
@Bartek9595 k---a, u------e roku przez nauczycieli jest mega c-----e, ale rząd który wprowadza przepisy pozbawione podłoża logiki żeby ominąć protestujących to taki poziom s----------a aparatu państwa, że w konstytucji powinien być automat do rozwiązania rządu po takim cyrku
  • Odpowiedz
@JPRW: oceny wystawione, w najgorszym wypadku będą wystawione jedynie na podstawie średniej i uczniowie będą sklasyfikowani. Jakiś problem? Myślisz, że nauczyciele dyskutują nad każdym przypadkiem po 5 minut, żeby wystawić jak najlepszą ocenę? xD
  • Odpowiedz
@JPRW: czyli, że co? Zbierają się tam tylko po to, żeby stwierdzić "spoko, zatwierdzamy"? Tym bardziej nie są do niczego potrzebni. Nie wiem co w tym zabawnego, że zrobi to wójt, skoro nauczyciele lecą w c---a i biorą uczniów za zakładników.
  • Odpowiedz
@ortofosforan: Klasyfikacja i promocja uczniów to kompetencja stanowiąca rady pedagogicznej zapisana w prawie oświatowym (przynajmniej do jutra zapisana), kieruj pretensje do ustawodawcy.
  • Odpowiedz