Wpis z mikrobloga

• 1
#git #devstyle

Hejka. Czy mamy tu kogoś kto zakupił kurs gita od Macieja Aniserowicza?
Niestety nie mogę znaleźć zbyt wielu opinii.
A co więcej nie mogę znaleźć żadnych negatywnych, a bardzo nie lubię kiedy produkt którym się interesuje nie ma żadnej negatywnej opinii a jedynie słodzenie.
Na wykopie był o tym jeden post, ale oczywiście odpisywali nie ludzi którzy go kupili, tylko super programiści 25k, którzy mają bekę z programistów wanna be kupujących kurs gita.
Szukam opinii osoby która kurs kupiła i ukończyła, jest ktoś taki?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vantor:

Szukam opinii osoby która kurs kupiła i ukończyła, jest ktoś taki?

Nie jestem taką osobą ale zastanow sie czy potrzebujesz az takiej wiedzy o gicie na tym etapie nauki. Wieszkosc i tak nauczysz sie dopiero w pracy. Lepiej tą kase przeznaczyc na nauke czegos innego ale Twoj wybór
  • Odpowiedz
@Vantor: zastanawia mnie co po takim kursie jest. git add, checkout, merge, stash, rebase, commit. Do tego wiedza o git flow. Do ogarnięcia w jeden wieczór. 99% pracy z gitem do tego się odnosi.
  • Odpowiedz
@Vantor: jeśli rozpoczynasz przygodę z programowaniem to w zupełności wystarczy Ci wiedza np. z kursu overment na Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLjHmWifVUNMKIGHmaGPVqSD-L6i1Zw-MH
wchodząc do nowej firmy czy projektu i tak trzeba będzie poznać cały flow jaki tam panuje
co do samego kursu Aniserowicza to nie widziałem, ale wydaje mi się, że zwłaszcza w tej tematyce szkoda wywalać hajsu, zależy kto co lubi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
Nie uważacie, że głębsza znajomość gita wraz z dobrymi praktykami będzie dużym plusem przy szukaniu pierwszej pracy jako junior dev?
  • Odpowiedz
@Vantor: fajnie zauważasz, że kurs krytykują osoby które go nie oglądały. Norma.
Sprawa wygląda tak: są faktycznie same pozytywne opinie, bo... innych po prostu nie ma. Na prawie 2500 osób tylko jedna poprosiła o zwrot kasy. Nie dlatego że kurs był słaby, tylko że - co jest niestety rzadkością - ta osoba była w gicie bardzo dobrze rozeznana.

Kurs Overment - zdecydowanie polecam, jest super.

Polecam Ci obejrzeć ten materiał ze środy: "GIT:
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@maniserowicz ten materiał już zacząłem oglądać, dokończę jak wroce do domu, lekcje demo też sprawdzę. Generalnie skłaniam się ku kupnie ale nadal się zastanawiam. Wyczytałem gdzieś, że następna sprzedaż nastąpi najwcześniej po wakacjach. Czy to prawda i czy jest to pewne?
  • Odpowiedz
@Vantor: tak, na pewno kurs nie będzie dostępny wcześniej niż wrzesień, możliwe że nawet później; teraz jest kwiecień, kurs był dostępny ostatnio w listopadzie, więc pół roku, raczej nie zamierzam zwiększać tej częstotliwości
  • Odpowiedz