Wpis z mikrobloga

Przyznam szczerze, że jako młody bezdzietny kawaler odczuwam pewną satysfakcję, gdy usłyszałem, że urzędnicy w ramach protestu chcą zablokować madkom wypłatę 500 plus. Nie lubię ani urzędników, ani tym bardziej tych patusow, co to narobili dzieci dla kilku stówek i myślą, że to pieniądze dane raz na zawsze.
#madki #urzedasstory #polska
  • 99
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Gratuluję osobą które mówią, że 500 na koncie to nic takiego lub, że ludzie nie robią bombelków tylko dla 500+. Sąsiadka którą już na szczęście w------i z mieszkania, miała jednego bombelka pod pachą jednego w wózku i jednego w brzuszku ;) jej sebix robił na jakiejś budowie, a po budowie pił z osiedlowymi menelixami, ona będąc w ciąży odpalała fajke od fajki. Jak sebix sie za bardzo nabombił a na drugi dzień
Cimcirimcipiririri - Gratuluję osobą które mówią, że 500 na koncie to nic takiego lub...

źródło: comment_1fMqNVghLfsLxdsK9UHcGxeV619fKu2l.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
tym bardziej tych patusow, co to narobili dzieci dla kilku stówek

@imajoke: No super, ale 500+ dostawali też normalni ludzie - ci którzy się na te 5 stówek zrzucają każdego miesiąca, ciężko z-----------c w pracy. Jakby nie wypłacali tylko bezrobotnym pasutom, to spoko, ale ten strajk d--------i tym, którym d---------ć nie powinien bo oni utrzymują ten j----y cyrk.
  • Odpowiedz
@imajoke: mam mieszane uczucia. Jako ojciec jednego dziecka nie myślałem nigdy o 500+, ale zdenerwowałem się niemiłosiernie jak się okazało ze nie dostanę żadnego zwrotu z podatku bo zmieniono próg i przekracza dochód. To już jest kurde kpina. Nie dość ze z samych zleceń i up odprowadzane są wysokie składki i podatki to jeszcze nie należy się żaden zwrot. Wychodzi na to ze w tym kraju to lepiej siedzieć na
  • Odpowiedz