Wpis z mikrobloga

@JaramMocarza: ten typ to taki cringe, ale znalazł gimbaze która to będzie oglądać i się na tym dorabia. Eh, nie mogę przeżyć tego, że wystarczy się wygłupiać na internecie i masz z tego lepsze pieniądze niż z pracy wymagającej konkretnej umiejętności.
  • Odpowiedz
@dami423: sugerujesz że to nie jest łatwe? :D nagrywanie swoich "śmiesznych komentarzy" do jakiegoś filmu/serialu? Powtarzam- boli mnie, że taki typ zarabia na tym X razy więcej niż osoba mająca konkretne umiejętności typu pielęgniarka, to że ktoś płaci za takie coś tyle siana pokazuje tylko jak bardzo system wartości pracy jest w dzisiejszych czasach odwrócony.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@norepinefryna: nie wiem czy łatwe czy niełatwe, ale na pewno nie jest łatwym wybicie się na youtubie żeby zarabiać "lepsze pieniądze niż z pracy wymagającej konkretnej umiejętności". Samo montowania filmiku o długości 22:37 to jest kupa roboty. To że film trwa tyle nie znaczy że zarabia kupę pieniędzy w dwadzieścia minut
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Miszur: on ma montażystę, co nie zmienia faktu, że sprowadzanie YouTubera do "a nagram sobie filmik i będą miliony" to błazenada :).
Takich ludzi, którzy nagrywają są miliony, a jednak nieliczni dobrze zarabiają i są sponsorowani przez firmy niepowiązane z internetem.
  • Odpowiedz