Aktywne Wpisy

padzi +185
Dobry wieczór wszystkim. Dzisiaj zostałem opiekunem małego kotka. Około godziny 16 przybłąkał się kotek, a raczej kotka, zdjęcie poniżej. I teraz leży obok mnie na kanapie i mruczy. To co zrobiłem to zapewniłem jej jedzenie, zrobiłem w łazience prowizoryczną kuwetę. Koleżanka dodała posta na lokalną grupę fejsbukową, czy ktoś nie szuka kotka.
#koty #norwegia
#koty #norwegia
źródło: 20240927_191203
Pobierz
Dzikamery +25
#raportzpanstwasrodka dorosły mężczyzna w naszych czasach. Mówcie co chcecie ale dla mnie tam się nieźle w głowie dzieje.
źródło: IMG_0211
Pobierz

- każdy z nich ma 3 elementy
- pierwszy element (key1) może mieć wartości True lub False
- drugi element (key2) może mieć wartości od A do C
- trzeci (key3) - od X do Z
czyli chciałbym uzyskać listę taką jak: [{"key1": True, "key2": "A", "key3": "X"}, {"key1": True, "key2": "B", "key3": "Z"}...], gdzie byłyby wszystkie możliwe słowniki. Domyślam się, że pewnie to co szukam jest w itertools, ale kompletnie nie pamiętam jak to ugryźć (╯︵╰,)
Thanks from mountain!
#programowanie #naukaprogramowania
itertools.productimport itertools as itmy_dict={'key1':['True','False'],'key2':['A','B','C'],'key3':['X','Y','Z']}
allNames = sorted(my_dict)
combinations = it.product(*(my_dict[Name] for Name in allNames))
print(list(combinations))
[('True', 'A', 'X'), ('True', 'A', 'Y'), ('True', 'A', 'Z'), ('True', 'B', 'X'), ('True', 'B', 'Y'), ('True', 'B',>>> import itertools>>>>>> k1 = [True, False]>>> k2