Wpis z mikrobloga

Mirki, miał ktoś z was do czynienia z pralko-suszarka i osobą suszarką? Alko jak ocenia skuteczność suszarki w pralko-suszarce? Czy rzeczywiście są tryby po których wyjęciu rzeczy typu koszule nadają się od razu do szafy?

Szwagier kupił szuszarkę i mówi że zakup życia zaraz po zmywarce i że w sklepie odradzali mu pralko-suszarkę, że to niby się nie do końca sprawdza, mniejsza skuteczność niż suszarka jako osobny sprzęt, że pranie po suszeniu może przechodzić zapachem proszku i że jak ma miejsce to najlepiej osobno suszarkę etc.. No i kupił suszarkę bo ma miejsce, ja nie mam.

Jak powyższe ma się do rzeczywistości - czy pralko-suszarka to dobry wybrór? Chodzi oczywiście o sprzęt z średnio-wyższej półki cenowej ~3000zł

#pytanie #pytaniedoeksperta #remont #remontujzwykopem #polskiedomy #mieszkanie

Co bys bybral/a?

• Pralko-suszarke 37.0% (10)
  • Suszarke osobno 63.0% (17)

Oddanych głosów: 27

• 8
raz po zmywarce i że w sklepie odradzali mu pralko-suszarkę, że to niby się nie do końca sprawdza, mniejsza skuteczność niż suszarka jako osobny sprzęt, że pranie po suszeniu może przechodzić zapachem proszku i że jak ma miejsce to najlepiej osobno suszarkę etc.. No i kupił suszarkę bo ma miejsce, ja nie mam.

@Sckb: @Joze: dlatego ja używam płynu do prania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Joze: skoro nie masz miejsca na dwa sprzety to nad czym sie zastanawiasz?
Działa ta pralko-suszarka. Może i 2 sprzęty osobno są skuteczniejsze (ale trzeba samemu przełożyć pranie), ale do wyboru masz albo pralko-suszarka albo sama suszarka.
Mój, jakiś tam LG za 2200 zł suszy i działa.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Joze: generalnie większość ludzi narzeka na 2w1 bo są debilami którzy nie potrafią czytać, bo zazwyczaj jest tak, że wsad prania to powiedzmy 7kg ale już suszenia to 5kg, ale oni próbują wysuszyć 7 i się dziwią, że słabo działa xD
Korzystałam zarówno z pralko-suszarki jak i z dwóch osobnych urządzeń. Uważam, że wolno stojąca suszarka jest lepsza, bo
1) jeśli masz dużo prania (i suszenia) to idzie dużo sprawniej,
2) lepiej i wygodniej się suszy, bo pralko-suszarki mają zazwyczaj inny maksymalny wsad prania (np. 7kg) a inny suszenia (np. 5kg), więc jak się nie przerywa tego procesu żeby wyjąć część rzeczy to mogą na koniec wyjść lekko wilgotne (idealne do prasowania),
3)