Wpis z mikrobloga

@pzkpfw xD masz ty jakiekolwiek pojęcie o algorytmach? Drobna podpowiedź w kodzie nie liczy się ilość tylko jakość, programiści Googla piszą średnio 15 linijek miesięcznie a są najlepiej opłacani w branży
  • Odpowiedz
@pzkpfw: Zwykłe p---------e ludzi, którzy nie mają pojęcia o robieniu nauki. Liczba commitów na githubie nie jest miarą wkładu w projekt.
  • Odpowiedz
@pzkpfw:
Wygląda na to że przez fałszywe doniesienia na temat wkładu w projekt, Andrew Chael został bardzo pokrzywdzony. Odwalił 95% roboty, a całą śmietankę spija Katie Bouman. Ciekawe ile jeszcze podobnych przekrętów było w przeszłości?

Ale cóż, trzeba zaklinać rzeczywistość, nawet idąc po trupach, tylko po to żeby oszukać świat że kobiety niczym nie różnią się od mężczyzn, czarni od białych i wszyscy są identyczni.
  • Odpowiedz
prawda jest taka, że gdyby kobieta nie była twarzą tego osiągnięcia to by nie było o nim tak głośno

@PostironicznyPowerUser: jestes debilem, o czarnych dziurach mowi sie od 100 lat, ale dotychczas zadnej nie zaobserwowano bezposrednio, ale dla Ciebie o tym osiagnieciu mowi sie tylko dlatego bo kobieta jest twarza osiagniecia xD

BRAVO
  • Odpowiedz
@pzkpfw: A jakie to ma znaczenie? Luzie, opanujcie się. Ta grupa naukowców dokonała czegoś niemożliwego a wy dorzucacie do tego jakąś ideologie. Nieważne kto ile tego algorytmu napisał. Ważne, że udało się zrobić to, co było uznawane za nieosiągalne.
  • Odpowiedz
@evolusin:
Niczego nie wyjaśnili, to że o czymś napisali nie oznacza że temat jest zamknięty. Ale ok, rozumiem że ilość linii kodu nie jest dobrym wyznacznikiem.
Pomińmy więc ilość linii kodu. Pozostaje nam więc czas pracy przy projekcie i ilość commitów. 566 vs. 90 Ilość commitów też nie jest wyznacznikiem? Ok, to może czas pracy przy projekcie?
Patrząc na wykres czasu widać tylko 2 miesiące u Katie i przynajmniej 7 u
  • Odpowiedz
A jakie to ma znaczenie? Luzie, opanujcie się. Ta grupa naukowców dokonała czegoś niemożliwego a wy dorzucacie do tego jakąś ideologie. Nieważne kto ile tego algorytmu napisał. Ważne, że udało się zrobić to, co było uznawane za nieosiągalne.

@Grzolsat: To co piszesz to oczywiście prawda, jednak przypisywanie całej zasługi jednemu członkowi zespołu jest nieuczciwe i krzywdzące dla reszty. Szczególnie że wyboru tego wyróżnionego członka zespołu dokonano wyłącznie na podstawie jego
  • Odpowiedz
jednak przypisywanie całej zasługi jednemu członkowi zespołu jest nieuczciwe i krzywdzące dla reszty.

Z tego co kojarzę to ona zarządzała całym tym zespołem odpowiedzialny za algorytm. I ona sama nie musiała napisać wiele, ale kierowała resztą ludzi. Na tym polega bycie dobrym liderem.

A co do tych screenów to nie wiem czy są one jakkolwiek rzetelne. Bo nie jestem pewien czy jakieś statystyki znalezione na necie dowodzą czegokolwiek i nie wiem czy
  • Odpowiedz