Wpis z mikrobloga

@maad:
Ale czytasz w ogóle co napisałem? Czy dyskutujesz z własnymi poglądami na ten temat?
Napisałem że wyróżnianie jednego członka zespołu kosztem innych jest nieuczciwe.
Nie napisałem że ona nic nie zrobiła.
  • Odpowiedz
@pzkpfw: Widac elementarny brak wiedzy w zarzadzaniu i prowadzeniu projektow it. Liczba linijek kodu nie ma nic wspolnego z wkladem danej osoby.
Zreszta Andrew zostal wyzej wymieniony na liscie naukowcow, wiec zostal bardziej wyrozniony w projekcie. Natomiast Bauman nie jest ani na poczatku ani na koncu listy gdzie wymieniane sa najwazniejsze osoby.
  • Odpowiedz
@dendrofag: Tylko dementuje plotki, które głoszą, że jakiś programista naklepał więcej linii kodu od niej co jest równoznaczne z tym, że to on jest odpowiedzialny za powodzenie projektu. I tak ten algorytm jest tylko niewielką częścią projektu, ale wmawianie, że ona prawie nic nie zrobiła to nieporozumienie. Przytoczyłem podobny przykład wcześniej - Kto zrobił więcej: Tesla czy producent generatorów prądu przemiennego.
  • Odpowiedz
@PilariousD:

W projekcie, w który była zaangażowana od 6 lat oceniasz jej wkład na przestrzeni 2 miesięcy.

Tylko że spośród tych 6 lat ona była aktywna maksymalnie 2 lata. Wystarczy porównać aktywność z aktywnością Andrew. Ilość akcji i commitów w niego jest przynajmniej 10 razy większa niż u niej, przez dużo dłuższy okres czasu. Liczby nie kłamią, możecsz zaklinać rzeczywistość ale to i tak niczego nie zmieni.

Wyboru członka zespołu
  • Odpowiedz
@maad:

ale wmawianie, że ona prawie nic nie zrobiła to nieporozumienie.

Nigdzie nie napisałem że ona nic nie zrobiła. Z liczb po prostu wychodzi że zrobiła dużo mniej od tego kolesia, o którym nikt by nawet nic nie wiedział, gdyby nie ten wątek na reddicie.

A nawet gdyby zrobili idealnie po równo, to i tak dalej nie jest fair że tylko ją postawili na świeczniku.
  • Odpowiedz
@dendrofag: stary, ona opracowywała algorytm a nie klepała kod xD ten typek implementował według jej wytycznych, myślisz, że sobie tak z czapy opracuje ML do tworzenia obrazów?
  • Odpowiedz
@pzkpfw Jemu tak jak tej babce co napisała kod do Apollo 11 nie powinno odbierać się zaszczytów.Choć i tak największe raczysko to ponoć film :"Ukryte działania".
  • Odpowiedz
@maad: a to dziwne że implementować według wytycznych jakiego staż na githubie jest dwa razy dłuższy od jej stażu. Czyli implementował według wytycznych, kiedy jej jeszcze nie było na githubie?
  • Odpowiedz
@Massad:

Mam wrażenie, że ocenianie po commitach zaangażowania w projekt jest bez sensu.

Jasne, masz rację. tylko zwróć uwagę że ja oceniałem nie tylko po ilości linii kodu, ale tak że po ilości commitów i stażu przy projekcie. Staż tej pani był o połowę krótszy od stażu Andrew.

Ale to nawet nie o to chodzi. Nawet gdyby ona rzeczywiście włożyła dużo w ten projekt, to kompletne pomijanie innych członków zespołu,
  • Odpowiedz
@dendrofag: Jeżeli faktycznie była osobą która stworzyła modle teoretyczny i nawet nie napisała by ani jednej linijki to jej zasługi były by największe.

Jeżeli chodzi o staż to pisałem. Mogło być wykonane dużo pracy po której nie ma śladu w repozytorium.
  • Odpowiedz
@dendrofag: Nie chcę w kółko o tym samym pisać. To jest duży projekt łączący wiele technik i algorytmów. Jednym z nich był opracowany na MIT przez Baunman algorytm do rekonstrukcji obrazu z fragmentów danych. Nikt nie twierdzi, że programiści nic nie zrobili, ale to pomysłodawcy i kierownicy zespołów stoją za sukcesem całego projektu. Tak jest zawsze i wszędzie ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@pzkpfw rozumiem, że jak zacommituję framework z vendorem, a ktoś inny napisze całą aplikację to i tak ja będę tym który odwalił całą robotę, bo będę miał najwięcej linijek na pulsie?
  • Odpowiedz
Wygląda na to że przez fałszywe doniesienia na temat wkładu w projekt, Andrew Chael został bardzo pokrzywdzony. Odwalił 95% roboty, a całą śmietankę spija Katie Bouman. Ciekawe ile jeszcze podobnych przekrętów było w przeszłości?

Ale cóż, trzeba zaklinać rzeczywistość, nawet idąc po trupach, tylko po to żeby oszukać świat że kobiety niczym nie różnią się od mężczyzn, czarni od białych i wszyscy są identyczni.

@dendrofag: Pisałem ci już kiedyś, żebyś
  • Odpowiedz
@pabianczyk:

Pisałem ci już kiedyś, żebyś usunął Matkę Boską z awatara bo swoją aktywnością na wykopie i bzdurami które wypisujesz przynosisz tylko wstyd katolikom.

Z ust takiego użytkownika jak ty, brzmi to jak najlepsza pochwała ( ͡°
  • Odpowiedz