Wpis z mikrobloga

@Slavonlorden: Regis nawet się pewnie nie pojawi w pierwszym sezonie (przynajmniej narazie nie ma potwierdzonej osoby go grającej) więc po c--j p--------z takie farmazony,zabawny nie jesteś.

Widać, że Europejskości/Słowiańskości w tym serialu będzie tyle co kot napłakał. Po skrajne lewicowym nietflixe niczego innego się nie spodziewałem.

Widać że c---a wiesz o serialu,z całej obsady może z 15 % jest "nieeuropejska" i to większość jakieś mało ważne postaci, więc nie przeżywaj
  • Odpowiedz
@DAMONSTER: (Yen i Triss nie do końca białe ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) Wcisnęli czarną Fringille, która ma swój opis wyglądu w książce :) Geralt romansuje z nią. a Yen romansuje z czarnym Istreddem. Żeby nie było, według mnie większa część obsady jest wybrana bardzo dobrze pod względem wizualnym/
  • Odpowiedz
@Czarendzer: @Czarendzer: co więcej poza dwiema zerrikankami mieszkańcy innych kontynentów nie występują w sądzę w ogóle. A czarni i ludzie o ciemnych karnacjach w serialu który dotrzeć ma do wszystkich na świecie występować muszą. Zrozumcie to. Jeżeli chcecie żeby było wam wygodniej sobie usprawiedliwić występowanie innych ras wyobraźcie sobie ze cesarstwo nilfgaard jest trochę jak cesarstwo rzymskie, a w skład cesarstwa rzymskiego wchodził i Egipt i część Syrii,
  • Odpowiedz
@Quesedilla_dostojewski: no dobra, ale np. Fringilla była opisywana w książkach jako podobna do Yennefer i dlatego Geralt tak chętnie z nią sypiał, czy w takim razie dobór aktorki też sie zgadza w tym przypadku? Moim zdaniem nie. Dla "średniowiecznego" uniwersum moim zdaniem po prostu realistyczniej wygląda to gdy w warunkach typowo Europejskich jest zachowana ludność typowo Europejska, w Afrykańskich typowo Afrykańska itp. i w dupie mam jakiekolwiek uprzedzenia tylko po
  • Odpowiedz
@Painless: no nie wiem aż tyle czasu nie minęło, raptem 1300 lat od pierwszego lądowania. Nie wystarczy tyle żeby wybielic wszystkich ludzi zakładając nawet ze ruchaja się tylko miedzyrasowo.
Pozatym czemu średniowiecze? Wiedźmin to dziwna mieszanka średniowiecza renesansu i i współczesności. Zakładanie że to średniowiecze jest sporym uproszczenie. I to jeszcze konkretnie środkowa Europa, mimo, że centrum rozwoju średniowiecza to Włochy Bizancjum i Francja
  • Odpowiedz