Wpis z mikrobloga

@Dr_Melfi: pracujesz przy CNC czy tylko slyszales, ze dobra fucha? Jezeli to drugie to zapraszam najpierw popracowac, najlepiej w kilku firmach aby miec dobry przeglad calej branzy. Potem sam zdecyduejsz czy warto studiowac pod takie cos
  • Odpowiedz
  • 0
@waskizlo Pracuje przy CNC, interesuje mnie to bardzo. Sam czytam coraz więcej o tym, poradnik mechanika kupiłem żeby się szkolić. Interesuje mnie bardzo ten zawód no i chciałbym wspinac Cię coraz wyżej
  • Odpowiedz
@Dr_Melfi: po paru latach jako operator-programista-technolog i obecnoe inzynier produkcji, co prawda nie w PL, wydaje mi sie, ze MiBM to troche strata czasu. Zalezy tez kto co chce robic, mi wyscig z czasem przy maszynach zwyczajnie zbrzydł, lepiej zlecać robote niż ją wykonywać. No ale to tak jak mówie, każdego jara co innego, znam kilku zapaleńców, którzy żyją maszynkami i oni np. męczyli by się w pracy bardziej biurowej
  • Odpowiedz
@Dr_Melfi wymagane wykształcenie "wyższe (w tym licencjat)". Taki kwiatek kiedys znalazłem. Robie najzwyklejszy PWSZ żeby tylko miec papier, technologa juz mam w umowie, a i do tego nie trzeba miec studiów wbrew temu co ktos tu powiedział. Czesto patrza teraz na doświadczenie, bo mamy wysyp "inżynierów", co obrabiarki tylko w ksiazkach Dobrzanskiego widzieli...
  • Odpowiedz