Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 782
Nie będę nikomu nic narzucał, ani starał się tłumaczyć tylko zadam pytanie i już c--j w to czy nauczycielom jako całokształt się należy hajs czy nie.
Powiedzcie mi jak tu ma być lepiej, skoro strajk poszczególnej klasy robotniczej jest od razu opluwany i wyśmiewany? Wy k---a janusze, boli Was, że chociaż ktoś tutaj na oczy przejrzał, że jest dymany przez państwo? Walczą o swoje i niech walczą, a za nimi niech idą lekarze, rolnicy, straż pożarna nawet fryzjerzy, ale niech k---a lud zacznie się buntować, bo tyle lat potulnie żreć g---o, które się ludziom serwuje to chyba tylko my polacy potrafimy.

Budzimy się z komuny i tępej zawiści.

I tak zaraz to usune

#strajknauczycieli #nauczyciele
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JahMuffin: w telewizorni jakiś typek się wypowiadał w takim stylu, że "teraz nauczyciele, którzy zarabiają 5k chcą zarabiać osiem" co jest tą samą strategią, którą mieli obraną podczas strajku rezydentów - zohydzić, zobrzydzić cholernych bogaczy
  • Odpowiedz
@amazing-detective-slash-genius: za przeproszeniem p--------z głupoty
Gdyby brakowało nauczycieli to siła rzeczy musieli by podnieś stawki
Przykład z mojej branży Z roku na rok jest coraz mniej ludzi chętnych do pracy jako inżynier utrzymania ruchu (uk) Więc z roku na rok pensje rosną Gdy zaczynałem jakieś 8 lat temu miałem 8 na godz Dziś mam 16 za tą samą robotę
  • Odpowiedz
W cywilizowanych krajach nauczyciele to jeden z najlepiej opłacanych i szanowanych zawodów

@amazing-detective-slash-genius: W cywilizowanych kraja edukacja jest na wysokim poziomie, nauczyciele uczą z pasją i oddaniem Jako przykład dam uk ponieważ tutaj robiłem koledz i każdy nauczyciel gdy był problem starał się go rozwiązać bądź doradzil gdzie się udać i co należy zrobić Tak samo jak uczyłem się języka angielskiego i gdy miałem problem z wymowa jednego słowa nauczycielka
  • Odpowiedz
Powiedzcie mi jak tu ma być lepiej, skoro strajk poszczególnej klasy robotniczej jest od razu opluwany i wyśmiewany? Wy k---a janusze, boli Was, że chociaż ktoś tutaj na oczy przejrzał, że jest dymany przez państwo?

@JahMuffin: Ty k---a januszu. Może inni maja troche rozumu w głowie.i wiedzą, że państwowe pieniądze nie rosną na drzewie. Płać z własnej kieszeni. Po drugie, nie zasługują. Dostają 2600 na początku, a z czasem z bonosami
  • Odpowiedz
  • 29
@lastro: napisze to krótko o tresciwie - jesteś debilem. Przez lata mało który zawód z budzetowki dostawał podwyżki bo wiecznie nie było kasy. Teraz nagle się okazuje że są miliardy w budżecie które można wysrac na tak idiotyczne programy jak 500+ czy 13 emerytura. Jak napisał op - niech strajkuja wszyscy. Wolę żeby kasa szła do nauczycieli niż do bezrobotnych dzieciorobow
  • Odpowiedz
  • 0
@yaah: uważam że trzeba nikomu nie dawać i ewentualny kryzys w postaci strajków wszystkich zawodów finansowanych z budżetu może to rozdawnictwo ukrocic. Druga sprawa ze skoro już dają to powinni dawać wszystkim a nie tylko wybranym.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
No i wlaśnie przez takie januszowskie podejście jakie prezentują @lastro czy @aret to w tym kraju nigdy nie będzie dobrze. Smutno się to czyta. Myślałem, że taki poziom prezentują tylko jakieś madki na fejsbukach...
  • Odpowiedz
Z terrorystami się nie negocjuje. Nie powinni nic dostać albo nieznaczną podwyżkę. Zaraz znowu wyjdą lekarze, pielęgniarki, górnicy i tak w kółko. Rynek już wycenił ich pracę, a jak im nie pasuje to niech się zwolnią i szukają pracy gdzie indziej. Najgorsze są te dzbany, co piszą że każdy powinien dostawać z budżetu. Komuna dalej w narodzie. Pieniądze rosną na drzewach. Taka spirala podnoszenia płac dla nierobów to może wyłącznie inflację zwiększyć
  • Odpowiedz
No i wlaśnie przez takie januszowskie podejście jakie prezentują @lastro czy @aret to w tym kraju nigdy nie będzie dobrze. Smutno się to czyta. Myślałem, że taki poziom prezentują tylko jakieś madki na fejsbukach...

@visca: Poprostu męczy mnie już ciągle wszechobecne daj daj I co dostajemy w zamian? G---o
Zgodzę się na podwyżki dla nauczycieli jeśli wraz z nimi poziom nauczania wzrośnie do standardu zachodniego Chciałbym aby w
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@aret: no to zmuszając nauczycieli do pracy za pensję bliską najniższej krajowej doprowadzimy do tego, że poziom w szkołach wzrośnie? Wiadomo, nie każdy nauczyciel zasługuje na podwyżkę, ale nie możemy doprowadzić do tego, że ci bardziej ogarnięci nauczyciele zrezygnują z nauczania, bo będą w stanie zarobić więcej gdziekolwiek.
  • Odpowiedz
kto będzie k---a uczył za takie pieniądze jak większość starych nauczycieli odejdzie na emeryturę?

@amazing-detective-slash-genius: kurde, właśnie często to słyszę, a jakoś starych nauczycieli nie widziałem dużo w tym strajku.
Ale domyślam się dlaczego, bo sam takich w rodzinie i z tego co mówią, to mają ok 5-6k na rękę. Ale mieli jakieś jeszcze dyplomy po studiach i się rozwijali podczas swojej kariery, a nie siedzieli na dupie prosząc o
  • Odpowiedz
Po drugie, nie zasługują. Dostają 2600 na początku, a z czasem z bonosami do 5. + 3 miesiące płatnych wakacji + nie pracują po 8 godzin dziennie.

@lastro: A te informacje skąd wyciągnąłeś? Z d--y czy, gorzej, z tvpis?
  • Odpowiedz
@JahMuffin: tutaj nie chodzi o sam strajk, ale o to że całą akcją zarządza osoba, która jest powiązana z kodem i platformą obywatelską. Zaczynają się powoli wybory, i wszystko robione pod publikę. Już pan Schetyna obiecuje jak to on nie wesprze nauczycieli, skoda tylko że za ich rządów nie podniósł pensji nauczycieli ani razu. Za czasów po też był planowany strajk.
  • Odpowiedz