Aktywne Wpisy
Yuri_Yslin +881
Widzę na wykopie częste posty o budowie taniego domu, więc podpowiem Wam z doświadczenia, co robić, by nie skończyć z domem za 1,000,000 (albo 6000 zł/m^2 do deweloperskiego), a jednocześnie sensownym, z którego będziesz zadowolony:
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament
krucjan +14
Czasem se myślę, że to w sumie jest p----------e, że udało mi się dojść do zżerania takich porcji, a jak sobie myślę, że są jeszcze zawodnicy, co potrafią zjeść 2x tyle jeszcze to w ogóle mózg staje. Nie wyobrażam sobie, że kiedyś będę w stanie osiągnąć taki poziom, ale z drugiej strony rok temu też sobie nie wyobrażałem, że dzisiaj będę w stanie zjeść tyle co zjadam. Czas pokaże.
#jedzzkrucjanem
#jedzzkrucjanem
Powiedzcie mi jak tu ma być lepiej, skoro strajk poszczególnej klasy robotniczej jest od razu opluwany i wyśmiewany? Wy k---a janusze, boli Was, że chociaż ktoś tutaj na oczy przejrzał, że jest dymany przez państwo? Walczą o swoje i niech walczą, a za nimi niech idą lekarze, rolnicy, straż pożarna nawet fryzjerzy, ale niech k---a lud zacznie się buntować, bo tyle lat potulnie żreć g---o, które się ludziom serwuje to chyba tylko my polacy potrafimy.
Budzimy się z komuny i tępej zawiści.
I tak zaraz to usune
#strajknauczycieli #nauczyciele
Gdyby brakowało nauczycieli to siła rzeczy musieli by podnieś stawki
Przykład z mojej branży Z roku na rok jest coraz mniej ludzi chętnych do pracy jako inżynier utrzymania ruchu (uk) Więc z roku na rok pensje rosną Gdy zaczynałem jakieś 8 lat temu miałem 8 na godz Dziś mam 16 za tą samą robotę
@amazing-detective-slash-genius: W cywilizowanych kraja edukacja jest na wysokim poziomie, nauczyciele uczą z pasją i oddaniem Jako przykład dam uk ponieważ tutaj robiłem koledz i każdy nauczyciel gdy był problem starał się go rozwiązać bądź doradzil gdzie się udać i co należy zrobić Tak samo jak uczyłem się języka angielskiego i gdy miałem problem z wymowa jednego słowa nauczycielka
@JahMuffin: Ty k---a januszu. Może inni maja troche rozumu w głowie.i wiedzą, że państwowe pieniądze nie rosną na drzewie. Płać z własnej kieszeni. Po drugie, nie zasługują. Dostają 2600 na początku, a z czasem z bonosami
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
@visca: Poprostu męczy mnie już ciągle wszechobecne daj daj I co dostajemy w zamian? G---o
Zgodzę się na podwyżki dla nauczycieli jeśli wraz z nimi poziom nauczania wzrośnie do standardu zachodniego Chciałbym aby w
@amazing-detective-slash-genius: kurde, właśnie często to słyszę, a jakoś starych nauczycieli nie widziałem dużo w tym strajku.
Ale domyślam się dlaczego, bo sam takich w rodzinie i z tego co mówią, to mają ok 5-6k na rękę. Ale mieli jakieś jeszcze dyplomy po studiach i się rozwijali podczas swojej kariery, a nie siedzieli na dupie prosząc o
@lastro: A te informacje skąd wyciągnąłeś? Z d--y czy, gorzej, z tvpis?