Wpis z mikrobloga

@Matti28 mogę cię zaskoczyć, ale mężczyźni o niższej sprawności fizycznej od innych istnieli, istnieją i będą istnieli i to nie jest zależne od 'kiedys' i 'teraz', więc obowiązkowe wojsko nigdy nie było i nie będzie dobrym pomysłem. Powiedziałbym nawet że teraz tych mniej sprawnych jest mniej przez modę na siłke i fitness ogółem.
  • Odpowiedz
@kubelek_klasik Ale ja nie uwazam, że mniej sprawnych wyrypac na obowiazkowe przejscie przez twor patologii, a tych wszystkich "mlodych gniewnych", czyli trudną młodzież. Tam wiekszosci tych cwaniakow od gangu albanii fujarka by zmiekla.
  • Odpowiedz
@Flypho: myślę, że są w naszym społeczeństwie jednostki, którym najsurowsza dyscyplina, najgorsze kary nie pomogą. Jeżeli ktoś mordował, poszedł siedzieć, a wychodząc z więzienia dalej morduje to znaczy, że coś tu jest nie tak - albo z nim samym albo z systemem resocjalizacji.
  • Odpowiedz
@Flypho: i takiego gościa z naszych podatków musimy utrzymywać by miał co jeść, miał dostęp do lekarzy więziennych. No chyba, że jest to jakiś gangus, który siedzi i aparat państwowy liczy, że wsypie kolegów. Chciałbym, aby kara śmierci była u nas w kraju, aby właśnie tego typu niereformowalnych ludzi nie trzeba było utrzymywać, na których żadna forma naprawcza nie zadziała.
  • Odpowiedz
@matwes:
Martwi cię koszt utrzymywania jakichś pojedynczych więźniów w kraju, którzy budżet kosztują jakiś setną część procenta xD. Jak tak bardzo martwisz się o swój portfel, to lepiej spójrz na system emerytalny i zasiłki socjalne takie jak 500+.
  • Odpowiedz
@Flypho: wczoraj zrobiłem przelewy na ZUS i podatki na kwotę niemal 4200 zł. Już zacząłem w głowie przeklinać mając na uwadze to, że pójdzie to na patusiarnię z 500+, madki i inne sebki.
  • Odpowiedz
@Matan_Jagiz: Szczerze drogi Panie? Wole być p---ą i wieść ultra spokojne i dostanie życie jakie wiode obecnie niż siedzieć w woju marnując swój czas i potencjał. Wojsko nie sprawi magicznie że stane sie napakowanym karkiem i prawdziwym chłopem. Mi i pewnie wielu innym młodym chłopakom wojsko zniszczyłoby psychikę.
  • Odpowiedz