Aktywne Wpisy

InnyWymiar90 +62
źródło: temp_file4243637656600930981
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file4243637656600930981
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Jak takie coś naprawić? Sypie się to, wiec chyba to jakiś gips.
#zrobtosam #kiciochpyta #budownictwo
źródło: comment_rCwmkvEgqoG8H7OvNJhFWvwF9wLugIJA.jpg
PobierzTu masz filmik pogladowy
@Blahblahaa jak sam widzisz, za duża masz wyobraxnię, do takich zabiegow betorniarka nie potrzebna
A dużo pisałem by mu dobrze wytłumaczyć a nie dlatego, ze to duży proces
@Blahblahaa: Nie bedę się z tobą sprzeczał, bo odpowiem szczerze nie wiem, nigdy nie naprawiałem akrylem czegoś takiego, doradzam, to co znam i co działało
@To_ja_moze_pozamiatam: To tylko wyglada na skąplikowane, bo jest szeroki opis, by zrozumiał, to się robi w 20 minut
To nie jest wywiercenie otworu i włożenie kołka- chociaż tu też bym się nie śmiał gdyby ktoś pytał o np. wugerowany wymiar kołka/wiertła. Nie wiem- Ty tą wiedzę
gradacja 150-180 w zupełności wystarczy - farba i tak jest bardziej chropowata a nie trzeba przecież tego polerować jak auta
ja w chałupie robiłem 60-80 do zgrubnego równania a 120 na gotowo pod farbę
@xXx_perun_xXx: No być może, ja bym się bał, bo cholera wie jaka to sciana i grubszy papier, mogłby narobic sporu bruzd, więc pomyslałem, ze lepiej drobniejszym dłuzej, niż potem pytać..."Mirki jak ukryć rysy po papierze sciernym"
@Hohlik7: to ja do powyższej rady zaakcentuję: nasyp w naczynku/pojemniku tyle gipsu ile uznasz, że na taką ilość wystarczy i dodaj troszeczkę wody, rozmieszaj. W razie czego dodaj jeszcze troszę wody itd. W ten sposób unikniesz sytuacji "u, nalałem tylko szklankę wody a dosypać musiałem cały 1kg gipsu".
Dodam, że w marketach budowlanych są 1kg torby gipsu, kosztują ok 3-4zł
Wystarczy gotowa masa/gładź szpachlowa szybkoschnąca (w tubce lub puszce, cena od 7 do 20 zł) i papier ścierny(ja tu miałam z oznaczeniem P80; jeśli masz wiele takich dziur i czeka cię porządna robota rozważ zakup siatki szlifierskiej czy tam siaki ścierającej - do dostania w Castoramie lub
Po pierwsze zacznie odpadac a po drugie jak nie odpadnie to ze szlifowania bedziesz miec syfu w domu jak na budowie.
@Sam_w_domu
Dziękuję, można się rozejść (。◕‿‿◕。)