Aktywne Wpisy
bylem_zielonko +136
Jak to było? "Nareszcie koniec 'upałów'"?
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
saji +58
Nie mogę w tym kraju jeździć samochodem. Praktycznie wszyscy ignorują przepisy. Zaczyna się pewnie niewinnie: "50km/h"? Prosta droga, przecież można pocisnąć 70." I dzięki takiej furtce zaczyna się dalsze olewanie. Gdyby to była kwestia gapiostwa to jeszcze pół biedy, ale nie- to mentalność. Nawet jak kierowca kogoś zabije (no chyba, że jest bogaty i trafi na rodzinę z małym dzieckiem) to w komentarz pod artykułem zaczyna się obrona.
W ten weekend dalszy
W ten weekend dalszy
1. Pensja podstawowa + dodatki w zależności od wyników
2. Obowiązkowe sprawdzenie wiedzy przekazanej na zajęciach w formie krótkiej kartkówki pod koniec lekcji, nie na oceny, sprawdzające jedynie czy dzieci zrozumiały nowy materiał. Ci co tak - czas wolny, Ci co nie - dodatkowe konsultacje/tlumaczenie już w mniejszym gronie - tak jak na ulubionych przez nauczycieli KOREPETYCJACH. Wyelimiunuje to największego RAKA - czyli korepetycje. Teraz szkoła to nie szkoła tylko nazywajmy rzeczy po imieniu to PRZECHOWALNIA - a za przechowalnie nie należy płacić więcej niż teraz.
3. Zadania domowe odrabiane w szkole po zajęciach przy asyscie nauczyciela.
W ten sposob nauczyciele pracuja 8 godzin, dzieci są zadowolone bo maja więcej czasu po szkole, rodzice sa zadowoleni bo nie musza dzieci wozic na korepetycje, nauczyciele sa w koncu zadowoleni bo zarabiaja więcej - ale pracuja tak jak wszyscy.
Dziękuję za uwagę.
#strajk #szkolnictwo #nauczyciele #rakcontent
Patrząc na to z jakimi wysrywami przychodzili rodzice różnych osób do nauczycieli w moim technikum, to mam wrażenie że niektórzy rodzice powinni się się cofnąć do szkoły średniej
@lapserdaq: beton nauczycielski sie nie zgodzi bo jak im każesz pracowac 8h to nie beda mogli dorabiac w kilku szkołach na raz i się zaraz okaże że zarabiają 2500 ale na jednym etacie a etatów maja 4 xD - no a poza tym jak on ma sie przygotowac do zajec jak musi siedzieć 8h w szkole!!!
@mat-soj: w czasie tych 8h siedzenia w szkole zdażysz sie przygotowac do kartkówek. Uczniowie siedza w szkole po 8-9h wracają często przed 19.00 do domów i maja czas na nauke do klasówek to i nauczyciele znajdą na to czas.
Pójdźmy dalej. Wycieczki. Skoro praca nauczyciela ma się zamknąć w 8 godzinach przebywania w szkole, to jakiekolwiek wycieczki szkolne w swej cenie musza uwzględnić wynajęcie nauczyciela
@raffi74: heh oczywiście odwracasz kota ogonem, plany sa tak układane, że masz na przykład dwa dni na 11-12 siedzisz do wieczora a w środe na 8 rano, no to weź sie naucz na klasówki. Ja w technikum miałem dni po 8-9 h dziennie, ok w inne dni mniej ale ogólnie plan był tak r-------y że miałem
Ech, pięknie teorie tylko takie trochę niedopracowane...
@raffi74: i co zaczną strajkować? c--j to kogo obchodzi, jak są głabami to będą siedzieć w szkole az sie czegoś naucza i dobrze, a nie na zasadzie zdac zapomnieć albo dostac jedynke z danego materiału nic nie rozumieć a klasa idzie z materiałem dalej i siedzi taki osioł w ławce i modli się żeby go przepchnęli do następnej klasy,
@raffi74: płacic nadgodziny
@raffi74: codziennie wraca o 17 i idzie na wywiadówkę? rano niech sprawdzi jak ma na 12.00 do szkoły ( ͡° ͜ʖ ͡°)