Wpis z mikrobloga

Drogie Mireczki posiadające #xiaomi #miband i #miband2. Jestem ciekawy ile robię kroków w pracy, a z racji miejsca w którym pracuję nie mogę mieć przy sobie telefonu i zacząłem się zastanawiać nad kupnem Mibanda. I tu mam dwa pytania. Czy Miband będzie dobrze działać jeśli nie będe mieć przy sobie telefonu i czy jest jakaś znacząca różnica miedzy Mibandem2, a Mibandem3 po za ceną i wyglądem?
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

miband mierzy kroki bez udziału telefonu. Kroki mierzy w miare dobrze inna sprawa dystans jaki pokazuje. Porównując z pomiarem GPS na kilkunastu kilometrach marszu myli się nawet o 1km ale to oczywiście zależy jaki kto ma krok.
  • Odpowiedz
@JestemKrystian: zastanów się czy chcesz opaskę, która pokazuje powiadomienia kiedy telefon jest blisko, ja na przykład korzystam z Garmin vivofit 3 i jestem bardzo zadowolony. Mierzy kroki i odległość (oczywiście z błędem jak to opaski), pokazuje czas (co było dla mnie najważniejsze), jest bardzo trudny do uszkodzenia ze wzgledu na mały ekran, który jest łatwy do odczytania nawet w słońcu i na koniec największy plus! Nie trzeba jej ładować co
  • Odpowiedz