Wpis z mikrobloga

@Kizio: Myślałem, że jest jakiś domyślny patent dostarczony przez Google'a do tego i wystarczyłaby mi tylko podpowiedź czego się czepnąć, bo nie mogę nic znaleźć. No chyba, że to jakieś wyższe kombinowanie, to mogę wkleić.
Mam wykres i chcę do tego wykresu przesłać dane, problem polega na tym, że gdy je przesyłam w onChanged, to nie widzi tego i jest pusty.
  • Odpowiedz
@DanielAquarius: Jeśli "w onChanged nie widzi" to zwiastuje przeważnie kłopoty (view leak?). To co opisujesz to raczej standardowy przypadek użycia. Najlepiej będzie jak wkleisz kod na pastebin, jeśli nie chcesz się nawet fragmentem dzielić publicznie to możesz mi wysłać w PW.
  • Odpowiedz
@DanielAquarius: no i wszystko jasne. Przy każdej zmianie totalIncomeValue aktualizujesz wartość w zmiennej mExpense, ale nie aktualizujesz widoku. Jedynie przy tworzeniu widoku podajesz ArrayList total z początkową wartością mExpense, później nigdy już nie aktualizujesz danych. Nie jestem pewien jak działa ta biblioteka, ale prawdopodobnie powinieneś w onChanged wywoływać pie.data() i przekazywać nową tablicę.
  • Odpowiedz