List do Tuska. Jesli dobrze rozumiem... ona chce short extension zeby po raz 3 glosowac jej deal... ja #!$%@?... te 27 krajow nie moze sie zgodzic na taki cyrk..., bo oni to znowu odrzuca i co wtedy? xD
Mam nadzieje ze ktorys kraj zglosi veto i jej ktos wytlumaczy ze nie moze glosowac w kolko tego samego... #brexit
@FantaZy: He? O co jej chodzi, bo nie rozumiem? Wie, że nie może głosowac 3 raz tego samego, ale mówi, że zamierza to zrobić? "Approve supplementary documents"? Że niby co?
@FantaZy: i co jak dalej będą odrzucać jej deal to się poprosi o kolejne extension? To jest cyrk #!$%@?. Jak doszli do momentu w którym nie wiedza co zrobić to co ich boli tak to drugie referendum? Zwłaszcza, że leave wygrało minimalną różnica, a przez to co się teraz odwala w kwestii brexitu masa ludzi zdała sobie sprawę, że to nie jest dobry pomysł. No tak, poddawanie pod głosowanie tego samego
@johnny_tomala: chodzi jej o to zeby jej deal byl glosowany 3 raz. Ona po prostu chce wymusic akceptacje tego dealu. Pewnie jak przedluza do 23 maja to ten deal moze byc glosowany nawet i 4 razy...
@Joii: nie wiem dlaczego EU sie chce na to zgodzic skoro bedzie dokladnie tak jak mowisz... cyrk zacznie sie od poczatku bo wkoncu beda mieli kolejne 2 miesiace..
@FantaZy: No tak, ale przecież już zostało powiedziane, że spiker się nie zgodzi na głosowanie znowu tego samego? O co jej chodzi z tym "approve supplementary documents"? Czy ona liczy wciąż na jakies zmiany w umowie o wyjściu? Jeśli tak, to to już naprawdę świadczy o kompletnej utracie kontaktu z rzeczywistością
@johnny_tomala: z tego co czytalem, dziala to jakos tak ze na kolejnym posiedzeniu moga to znowu glosowac. Na ten moment problem jest taki ze kolejne posiedzenie jest po 29 marca xD Tak to rozumiem.
Czy ona liczy wciąż na jakies zmiany w umowie o wyjściu? Jeśli tak, to to już naprawdę świadczy o kompletnej utracie kontaktu z rzeczywistością
@johnny_tomala: @FantaZy: albo May świadomie gra na no-deal i chce przerzucić winę na UE - "Widzicie lewacka UE nie zgodziła się na nasze warunki, UK strong, dobrze, że ich opuściliśmy, to nie moja wina"
@stjimmy: No nie wiem, przecież no-deal to niczym mokry sen eurosceptyków. Takie czyste cięcie i zerwanie z dnia na dzień wszelkich więzi z UE powinno ich cieszyć - gdzie tu wina UE? Chcieli wyjść, więc wychodzą. A że bez dealu, no cóż...
Jesli dobrze rozumiem... ona chce short extension zeby po raz 3 glosowac jej deal... ja #!$%@?... te 27 krajow nie moze sie zgodzic na taki cyrk..., bo oni to znowu odrzuca i co wtedy? xD
Mam nadzieje ze ktorys kraj zglosi veto i jej ktos wytlumaczy ze nie moze glosowac w kolko tego samego...
#brexit
Będzie na twardo, jak 2 x 2.
@Joii: nie wiem dlaczego EU sie chce na to zgodzic skoro bedzie dokladnie tak jak mowisz... cyrk zacznie sie od poczatku bo wkoncu beda mieli kolejne 2 miesiace..
@johnny_tomala: @FantaZy: albo May świadomie gra na no-deal i chce przerzucić winę na UE - "Widzicie lewacka UE nie zgodziła się na nasze warunki, UK strong, dobrze, że ich opuściliśmy, to nie moja wina"