Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Wysłałem przez ostatni miesiąc około 100 CV. Efekt – 1 rozmowa o pracę, na której zostałem odpalony i nie przeszedłem rekrutacji. Reszta ofert, na które aplikowałem CISZA.
Wysłałem przez ostatni miesiąc około 1000 zaproszeń/polubien na różnych aplikacjach randkowych. Efekt – 4 pary, z czego 3 to jakieś fejk konta/scamy i jedna – 36-letnia bezrobotna bambaryła z 3 bękartów. (Nie pytajcie czemu dałem jej lajka, po prostu każdego dodawałem).
Chciałem się wyprowadzić od
Wysłałem przez ostatni miesiąc około 1000 zaproszeń/polubien na różnych aplikacjach randkowych. Efekt – 4 pary, z czego 3 to jakieś fejk konta/scamy i jedna – 36-letnia bezrobotna bambaryła z 3 bękartów. (Nie pytajcie czemu dałem jej lajka, po prostu każdego dodawałem).
Chciałem się wyprowadzić od
źródło: temp_file1894165543150218648
Pobierz

Mirki,
potrzebuję trochę porad, wskazówek od bardziej doświadczonych w tym temacie. Każda uwaga będzie na wagę złota ;)
Jakiś czas temu zainteresował mnie temat testowania i automatyzacji. W czasie wolnym od pracy (pracuję w finansach) ogarniam zagadnienia związane z w/w tematem. W najbliższych miesiącach chciałbym podjąć pracę jako junior (pewnie manual z racji, że nie mam doświadczenia) bo wiadomo, człowiek najwięcej się uczy w pracy. Z rzeczy, które ogarniam na ten moment:
- podstawy Pythona i Selenium WeDdriver
- podstawy MySQL
- podstawy ISTQB (czytałem sylabus i słowniki)
W planach mam jeszcze ogarnięcie unittest bądź pytest. Ewentualnie jakieś tutoriale dotyczące obsługi Jiry.
Macie jakieś rady/ wskazówki pod kątem szukania pracy jako junior? Na co zwrócić uwagę? Co jeszcze ogarnąć?
Polecacie może jakieś materiały z praktycznymi przykładami?
Przede wszystkim chciałbym zobaczyć jak inni radzą sobie z timingami (ja mam z tym problem). I ze stronami które zmieniają się dynamicznie.
I też bym poprosił o tego gita ;)
@Carnegie
Dziękuje ( ͡º ͜ʖ͡º) tak jak mówilem dam znać jak wrócę do pracy = kobita wróci od teściowej. Wtedy wszystko się unormuje i będę pracować jak człowiek ( ͡º ͜ʖ͡º)