Wpis z mikrobloga

Jak to szło? "Mevo jest skierowane w dużej mierze dla turystów, nie tylko do mieszkańców Gdańska".
I dlatego jakiś kretyn wymyślił depozyt 500PLN w taryfie, która jest skierowana głównie do turystów???

Już widzę, jak turysta wpadający na weekend zamraża sobie pół tysiaka, żeby pojeździć chwilę po Gdańsku...

Serio, zaczynam powoli uważać, że Mevo jest celowo pakowane na porażkę, żeby ta spółka co ją zarejestrowali splajtowała nie płacąc kar i długów, "na wiosnę spisze się protokół zniszczenia" i infrastrukturę obejmie ktoś inny i z czystym kontem zacznie siorbać dotacje.

#mevo #gdansk #gdynia #sopot
Polinik - Jak to szło? "Mevo jest skierowane w dużej mierze dla turystów, nie tylko d...

źródło: comment_0QPWgWTPZrafNlP2Ly5H0eiEa7f5FPpd.jpg

Pobierz
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KilY:
Średnio widzę, żeby przeciętny weekendowy turysta zainteresował się rowerem, za którego używanie przez weekend musi zapłacić 20pln...
  • Odpowiedz
@Polinik: Teoretycznie jest jedna oferta na 5. rowerów za 80 PLN/5 dni i 800 depozytu. Pytanie czy czas na każdy rower czy dzielony na pięć rowerów. Jak dzielone to max 2,5h / rower dziennie.

Średnio widzę, żeby przeciętny weekendowy turysta zainteresował się rowerem, za którego używanie przez weekend musi zapłacić 20pln...

Bez kaucji opłata jest bardzo atrakcyjna moim zdaniem. Zagraniczne miasta mają dużo drożej.
  • Odpowiedz
@pawelczixd: A to chyba Ty tak zażarcie 2 tygodnie temu broniłeś MEVO, że takie wspaniałe, potrzebne, powszechne i dostępne dla każdego, co nie? :D

@Line-Storm:
No to popacz:
Wpada na weekend, albo parę dni dłużej rodzina, 4 osoby.
Zapytali już o rypke, kebab, nocleg, balety i
  • Odpowiedz
@Polinik: Ja tego w ogóle nie widzę, ale nic innego mi do głowy nie przychodzi. Tym bardziej nikt nie da 500 zł jak się będzie zastanawiał nad 20 zł, szczególnie mając na uwadze, że jak ktoś wyżej zauważył jadąc z Brzeźna do Jelitkowa w pochmurny dzień może zapłacić dodatkowe 80 zł, bo GPS się pomyli. Może faktycznie chcą aby to upadło? Sam nie wiem. Ogólnie rzecz ujmując ciągłe opóźnienia, kontrowersje,
  • Odpowiedz
@pawelczixd: Ale serio oczekiwałeś, że będzie to zrobione wzorcowo? Przecież te 5-miesięczne opóźnienia już sugerowały, że tu się odjaniepawla amatorszczyzna. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Jednak jestem przekonany, że Ola coś na to poradzi i na pewno będzie wszystko w porządku i jeszcze się będziemy śmiali z tego co tu pisaliśmy

@KilY:
Na pewno. Gdańskie władze są znane z tego, że rozwiązują w trymiga wszelkie problemy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To dzięki temu mamy np. najsprawniejszy zbiorkom w tej części Europy. ( )
  • Odpowiedz
@Polinik: nie no, wzorcowo nie, ale nie spodziewałem się takich kwiatków. Jestem ciekaw czy to wgl jest zgodne z zasadami dofinansowania z UE. Chociaż pewnie obronią się tym, ze zawsze można wziąć karnet miesięczny xD
  • Odpowiedz
Chociaż pewnie obronią się tym, ze zawsze można wziąć karnet miesięczny xD

@pawelczixd:
I chyba taki był cel zaporowych abonamentów turystycznych -- zmusić ludzi do abo, żeby móc się chwalić sukcesem, ile to ludzi z tego nie korzysta.
  • Odpowiedz
@villager: Bo to Gdańsk, Trójmiasto, takie minipalermo, to się robi różne biznesy :D
Jakby wzięli istniejący system to by nie było milionów do wydania na opracowanie nowego systemu.
Że też takie oczywiste rzeczy trzeba tłumaczyć. :D
  • Odpowiedz
@Polinik: k---a, no teraz to się zdenerwowałem
tyle czekania i taka fuszera, a j---ć te ich rowery, jak się cieplej zrobi to swój kupię, przynajhmniej mniej j-----a z tym wszystkim
  • Odpowiedz
A polski urzędnik jak zawsze bezkarny, z kasy mieszkańców powstaje bubel którego nikt w takiej wersji nie chce, ale i tak na otwarcie przyjedzie Pani prezydent, a wszyscy obecni będą klaskać i rzucać kwiatki.
  • Odpowiedz