Aktywne Wpisy

Voltee +576
Allegro kryje oszustów?
Czołem, Mireczki i Mirabelki! Zaszła taka sytuacja, że kupując dyski na #allegro trafiłem na sprzedającego, który, mówiąc wprost, sprzedaje STARE dyski twarde jako NOWE.
Z opinii, które udało mi się znaleźć wychodzi na to, że ten proceder trwa już od dłuższego czasu!
Ponieważ typ czuje się nietykalny, a Allegro mało się tym przejmuje, to stwierdziłem, że może #wykopefekt zrobi swoje.
Czołem, Mireczki i Mirabelki! Zaszła taka sytuacja, że kupując dyski na #allegro trafiłem na sprzedającego, który, mówiąc wprost, sprzedaje STARE dyski twarde jako NOWE.
Z opinii, które udało mi się znaleźć wychodzi na to, że ten proceder trwa już od dłuższego czasu!
Ponieważ typ czuje się nietykalny, a Allegro mało się tym przejmuje, to stwierdziłem, że może #wykopefekt zrobi swoje.
źródło: 10-hgst-slady-po-srubach-joined
Pobierz
Chicane 0

Mireczki, mam taki problem - powoli mój #mac nie wyrabia.
Przypuśćmy, że mam projekt i muszę lokalnie hostować:
1. Front-end
2. Back-end
+ Jakieś zasobożerne IDE typu: webstorm.
Jak radzicie sobie z wydajnością? Czy jest możliwość "odpalenia" serwerów na zewnętrznej maszynie - w tej samej sieci?
Jestem raczej zadowolony z mojego komputera, nie chciałbym go zmieniać - ale też wycie wiatraków i zmuły przy indeksowaniu projektu mnie irytują.
Chciałbym obok postawić np. drugiego laptopa i na nim hostować, czy takie rozwiązanie ma sens?
U mnie na Pro i7/16/256 bez problemu chodzi backend S4 + Reactowa Appka + Phpstorm i jeszcze Photoshop w tle. Jak projekt się indeksuje po zmianach to zawsze minimalnie zaszumi ale bez przesady. Jak dużo naparzasz zmian albo odpytujesz o coś ciężkiego to też
https://allegro.pl/oferta/apple-macbook-pro-i7-2-8ghz-256gb-16gb-os-15-7853138046?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=MzYwMWIyODQtNDFkYi00MTEzLTk0MDgtNDIzYTgxZDk3ODA5AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=138101c2-c062-4145-a43d-9dbcab596f48