Aktywne Wpisy
tenebrarum +4
Operator_imadla +1110
Miasto #plock daje 20 milionów na klub Wisła Płock i 100zlotych na ośrodki adopcyjne xD
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Podróże
Gospodarka
Informacje
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Ciekawostki
Smak mocno się zmieniał w trakcie gotowania. Początkowo kaczka mocno wybijała się smakiem, ale z czasem zaczynała tracić swój charakterystyczny smak. Po 4-5 godzinach otrzymujemy mocny, zdecydowany, zawiesisty bulion.
Myślę, że każdy powinien takiego rosołu spróbować, by wyrobić sobie zdanie.
Jest mniej kaczy i bardziej głęboki w smaku, niż się spodziewałem. I to bardzo dobrze, bo dzięki temu jest uniwersalny.
Ja jestem bardzo zadowolony, bo to jeden z najlepszych rosołów jakie jadłem, a przy okazji najtańszy.
Korpusy kosztują grosze - kilka złotych za kilogram.
Dzięki temu 3 litry świetnego rosołu kosztowało mnie jakieś 10-15 złotych.
Zdecydowanie polecam!
Wołam zainteresowanych:
@Mirkosoft @wielkilen @mk321
#gotujzwykopem #gotujzkreckiem
Cebulę do pieczenia dobrze jest porozcinać, zamiast ciąć do końca.
Jeśli kaczka jest tłusta, pokrojoną i porozrzucaną cebulę będzie ciężko zebrać z blachy, na której są 3 cm tłuszczu bez wrzucania go do rosołu w dość dużej ilości razem z cebulą.
Jeśli ją tylko porozcinamy, wyłowimy ją łyżką, a także możemy ją obrócić podczas pieczenia.