Wpis z mikrobloga

Pamiętacie jak tydzień temu pisałem o koleżankach z klasy które są w ciąży, i chciały aby cała klasa złożyła się na rzeczy dla gowniaków? To tak w skrócie.

Dzisiaj się dowiaduje że zbiórkę robi ktoś inny, ale najzabawniejsze jest to że tym którym ta składka nie odpowiada, zaczyna się grozić wychowawczynią xDD

Czekam na ten ból d--y i niewygodne pytania na GW, ”dla czego nie chcesz się złożyć na dziecko, to jest twoja klasa”

Nie czuje się abym był częścią klasy, to po pierwsze. A po drugie, to nie mój gowniak xD mogła wyruchać kogoś z Hajsem, a nie sebka bez grosza...

Niby kwota jest mała, a wręcz groszowa, ale tu chodzi o zasady.

#patologia #chlewobsranygownem #szkola #licbaza #ciaza #janusze
  • 124
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a o jakich kwotach mowa? bo przyklejenie sobie etykietki za 5 złotych będzie się ciągało smrodem dalej niż za karyną z brajanem
  • Odpowiedz
Kurczę, chyba mnie coś ominęło, myślałem że dzieci w szkole się uczą a nie robią dzieci i jeszcze się z tym obnoszą. Z tego co pamiętam to jeszcze nie tak dawno ciąża w szkole to był wstyd dla dziewczyny a teraz widać że to powód do dumy i wyciągania pieniędzy od innych.
  • Odpowiedz
@Chlejus:
Nie rozumiem komentarzy na tym portalu. Koleżance z klasy się rodzi dziecko - robicie ściepę żeby temu dziecku coś kupić z okazji urodzin i ból d--y, jakby do jakiejś pracy w kopalni zmuszali xD. Zamiast powiedzieć, że nie chcesz się zrzucać i zamknąć temat to drakę kręcisz xD. O c--j tu chodzi?
  • Odpowiedz
@Chlejus: Miej w------e. Ludzie w komentarzach piszą, że to normalne, że w pracy też się robi zrzutki, itp. No robi się, ale dobrowolne, i nawet jeśli zdarzają się przypadki stygmatyzacji za brak chęci dorzucenia się, to takie przypadki należy piętnować, a nie przyklaskiwać powtarzając sobie "i co zrobisz, nic nie zrobisz".

U mnie na studiach obecnie trwa zbiórka na Dzień Kobiet, i robiona jest bardzo rigczowo. Na grupie pojawił się
  • Odpowiedz
@Ishvarta: w miejscu pracy a nie w wieku 16-17 lat gdzie madka nie ma nawet praw rodzicielskich ani nie moze pokoju w hotelu zarezerwowacXD o kupnie piwa juz nie wspomne. ale nie spodziewam sie niczego wiecej po maloletnich madkach niz rozczeniowosci i braku ponoszenia odpowiedzialnosci za wlasne bledy
  • Odpowiedz
@Chlejus: bóldupią o to prawie jak z WOŚPEM jak powiesz w towarzystwie, że nie wpłacasz xD wtedy możesz płacić na domy dziecka nawet 1000 zeta na miesiąc ale jak raz do roku nei wrzucić 5taka za serduszko to już jesteś gównem i najgorszym ścierwem xD w normalnych krajach z-----e zrzutki są niepotrzebne tylko u nas. w klasach, na studiach, w pracy i ogólnie w Polsce...
  • Odpowiedz
@Chlejus: częścią klasy możesz się czuć... natomiast to nie twoje dziecko i nie masz nawet najmniejszego obowiązku cokolwiek na owego gówniaka wpłacać. Od finansowej kwestii jest tata, niech się tym zajmie, a nie obcy ludzie będą się na jego dziecko składać - śmiech na sali.
  • Odpowiedz
@Chlejus: Tu ludzie podnoszą raban, bo w pracy się zrzutkę robi. Tak, ale w pracy masz własny zarobiony hajs i nim dysponujesz wedle uznania, to po pierwsze. Po drugie zmuszanie do takiej składki jest zwyczajnie mocno n---------e.

Szkoła to jednak inna para kaloszy, gdzie ludzie nie są jeszcze dorośli i samodzielni.

Sam prezent to nie jest nic złego, natomiast nie w klimacie zaszczucia i presji społecznej.
  • Odpowiedz