Wpis z mikrobloga

Pamiętacie jak tydzień temu pisałem o koleżankach z klasy które są w ciąży, i chciały aby cała klasa złożyła się na rzeczy dla gowniaków? To tak w skrócie.

Dzisiaj się dowiaduje że zbiórkę robi ktoś inny, ale najzabawniejsze jest to że tym którym ta składka nie odpowiada, zaczyna się grozić wychowawczynią xDD

Czekam na ten ból d--y i niewygodne pytania na GW, ”dla czego nie chcesz się złożyć na dziecko, to jest twoja klasa”

Nie czuje się abym był częścią klasy, to po pierwsze. A po drugie, to nie mój gowniak xD mogła wyruchać kogoś z Hajsem, a nie sebka bez grosza...

Niby kwota jest mała, a wręcz groszowa, ale tu chodzi o zasady.

#patologia #chlewobsranygownem #szkola #licbaza #ciaza #janusze
  • 124
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Chlejus: aha czyli nie szanujesz cudu narodzin szkrabika i jesteś zwykłym egoistą, po prostu nie dorosłeś do bycia prawdziwym mężczyzną :)

dobra co ja gadam zgłoś sprawę do skarbówki, bo na 99% nie odprowadzą podatku od zbiórki, dopiero będzie imba xD jak już wjedzie urząd skarbowy, to możesz wysłać kilka maili do lokalnych gazet, że szkoła organizuje nielegalne zbiórki pieniędzy. Czekam na dalszą relację xd
  • Odpowiedz
@Chlejus: A z drugiej strony w mojej grupie na studiach jednemu się gówniak urodził to zaprosił wszystkich na piwko i pizze więc urzdził jako taka imprezę gdzie fundował, to wypadało się złożyć na jakiegoś pampersa i nikt bólu d--y nie miał. Tak to powinno chyba zdrowo wyglądać, to samo urodziny i inne wysrywy
  • Odpowiedz
@0nly: No i co ta wychowawczyni zrobi? Nie przepuści go do następnęj klasy? Równie dobrze może wyśmiać te organizatorki. Poza tym op na początku twierdził, że to te w ciąży wymagają robienia prezentu. Nie zdziwię się jeśli znowu mu się coś pomyliło.
  • Odpowiedz
@Chlejus przedstawiłeś to tak jakbyście mieli im wyprawkę kupować, a to zwykły prezent. Pójdziesz do pracy to zobaczysz że też się ludzie na takie rzeczy składają. Ba - u nas np normą jest placek z okazji narodzin dziecka a współpracownicy składają się na jakieś ubranko z tego tytułu. Tak samo na ślub np. W pracy też będziesz kręcił g---o burzę z tego powodu? ))¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Wyrelworelowany

tak właśnie wygląda społeczeństwo w Cebuladii. W cywilizowanym kraju nikt nie miałby by bulu pupy o dorzucenie się piątaka. Czy może chodzi o to, że dziewczyna ma dziecko, a ty jeszcze nie dotarłeś do drugiej bazy?

Lol. Jak nie chcesz się dorzucić na cudzego gówniaka to jesteś cebulakiem i prawikiem xD. Bardziej cebulackie jest wymaganie (zaznaczam, że nie chodzi o zwykłą prośbę), że inni będą wyciągać portfele bo ty tak
  • Odpowiedz
@Soojin21 ale nie chodzi o dorzucanie tylko o upominek. Norma również w życiu dorosłym w miejscach pracy. Serio nie sądzę aby jedno ubranko można było nazwać "łożeniem na gówniaka".
  • Odpowiedz
@Ishvarta

Norma również w życiu dorosłym w miejscach pracy

Zaznaczyłam, że mam na myśli wymaganie od kogoś pieniędzy, a nie dobrowolne zbiórki,albo prośbę
  • Odpowiedz
@Soojin21 "wymaganie" - wiesz w pracy też masz niby dobrowolne zbiórki. Ale jeśli szef je popiera a ty się nie składasz to tak samo jak wychowawczyni w szkole może Ci zwrócić uwagę tak i szef może zapomnieć o tobie przy premii jeśli stawia na dobrą atmosferę w miejscu pracy. Po prostu takie są normy społeczne.
  • Odpowiedz