Wpis z mikrobloga

@Vafik: Większość z tych dzieciaków pewnie jarałaby szlugi za szkolnym winklem. Nie powiem, że e papieros jest zdrowszy czy też nie bo pewnie na efekty przyjdzie poczekać jeszcze z 10 lat, ale większość z nich (jak np mój brat) jara je od 15 rż ale bez nikotyny. na 20 zmądrzał i po prostu przestał - bo nie był uzależniony. Więc choć to i to jest złe, to lepiej w tą
  • Odpowiedz
  • 4
@Krzakol no właśnie, e-papieros został stworzony dla osób uzależnionych od prawdziwych papierosów, a nie dla dzieci, które palą, bo taka panuje moda
  • Odpowiedz
@Vafik no nie, zostal również stworzony jako odciągnięcie osób, które maja większą tendencje do uzależnień, bez e-papierosa duza szansa byloby uzależnienie sie od czegoś innego. E-papieros jest uzależnieniem o znikomej szkodliwości, nie wiekszej niz akceptowana społecznie kawa..
  • Odpowiedz
  • 0
@Krzakol no dobra, niech dzieci sobie palą co chcą i piją co chcą, ale nie w wieku 14 lat być uzależnionym od fajek, strata pieniędzy, czasu i zdrowia pewnie też. Wszystko dla ludzi, ale to są jeszcze dzieci, które powinny zajmować się czymś innym niż codzienne palenie e-papierosow
  • Odpowiedz
@Vafik: u mnie na palarni w gimnazjum siedziało 25% osób z klasy... w liceum tak jak by trochę mniej, bo było z 20% palaczy. Ciężko mi powiedzieć, czy dobre czy złe - wiem tylko, że młodsze pokolenia zdają się trochę wolniej dorastać, 14 latek wygląda jak 14 latek więc fajek w kiosku mu nie sprzedadzą. Ponadto fajeczki teraz kosztują 15 zł - jak ja zaczynałem palić były po 3zł. E
  • Odpowiedz
@Krzakol:

E-papieros jest uzależnieniem o znikomej szkodliwości, nie wiekszej niz akceptowana społecznie kawa

Potrzebne źródło. Bo lekarze twierdzą, że e-p-------y również powodują raka.
  • Odpowiedz