Wpis z mikrobloga

#100sniadanchallenge

101/100

Śniadanie dla prawdziwych twardzieli - chleb z bułką i wrzątkiem

Na początku zapraszam do nowego tagu #olaprzygarach, tutaj też nadal będzie się działo. Tam bardziej obiady, kolacje i desery, tu śniadania!

Dzisiaj coś specjalnego dla tych, którzy od samego początku domagali się tych przepisów, przepraszam, że dopiero teraz ale sama musiałam opracować najlepsze proporcje!

Czas: 8,5 minuty

Co potrzebujemy?
- Ciemny chleb krojony
- Bułka biała
- Wodę

Przepis
- Z opakowania wyciągamy kromkę ciemnego pieczywa. Ostrożnie przekładamy ją na talerz.
- Bułkę kroimy na pół, ale poziomo (nie pionowo). Górną cześć przekładamy na wcześniej przygotowaną kromkę chleba, która bezpiecznie umieszczona została na talerzu. WAŻNE jest to aby umieścić tam górną część, z tą dolną śniadanie nie będzie takie smaczne.
- Wodę nalewamy do czajnika elektrycznego i używamy takiego przycisku, który pozwala na to, że prąd idzie kablem, co znowu powoduje, że woda zaczyna formować się w takie małe a potem duże bąbelki. Jeśli nie mamy czajnika elektrycznego albo prądu to olewamy sprawę i pijemy zimną wodę.

Smacznego życzę ja, @aiclooo! I pozdrawiam!

#foodporn #jedzzwykopem #gotujzwykopem #glupiewykopowezabawy #sniadanie
aiclooo - #100sniadanchallenge 

101/100

Śniadanie dla prawdziwych twardzieli - ...

źródło: comment_HnlCVGHneUPAYhsntKq36NtuABQ9OPGD.jpg

Pobierz
  • 19
@aiclooo: super! Trzeba tylko uważać bo można zapchać się wrzątkiem i poparzyć bułka!
Ja trochę kombinuje w kuchni (doświadczenie zawodowe) i do tej potrawy dodaje posypkę z bułki tartej oraz mineralna niegazowana dla pełniejszego smaku!