Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Mam taki problem, kiedy auto zwalnia to zaczyna być słyszalny hałas z przedniego prawego koła. Wyjątkowo dzisiaj, jeszcze wczoraj nie słyszałem tego. Jest to taki głuchy zgrzyt jakby coś ocierało o nadkole (ale zaglądałem i nie ociera). Słychać zgrzyt, cisza, zgrzyt, cisza. Szybkość zgrzytów zależy od szybkości obracania koła. Czy na biegu czy na sprzęgle jest tak samo, wciskanie i puszczanie hamulca też nie ma na to wpływu, skręcanie nie robi różnicy. Przy prędkości prawie zerowej zgrzyt jest głośny że zagłusza radio a im szybciej jadę tym jest cichszy i znika, przy 50 już nic nie słychać. Co to może być jak myślicie? #motoryzacja #e12
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rosso_corsa mnie się kiedyś klocek poluzował dzwonił. A podobne upiorne dźwięki tylko z tyłu zrobiła mi zardzewiala osłona tylnej tarczy hamulcowej. Tarła o wnętrze felgi. Po wywaleniu nic nie słychać. Ja bym sprawdził w tym kierunku
  • Odpowiedz
  • 0
@CzarnyOwiec: właśnie nie jestem pewien czy to z przodu czy to z tylu, muszę chyba wziąć lewarek i pokręcić kołem ręcznie na postoju oraz sprawdzić tak jak mówisz!
@wxx71: zmieniam biegi, wciskam puszczam sprzęgło a hałas jest taki sam niezależnie od tego
  • Odpowiedz
  • 0
@Lorenzo_von_Matterhorn: no i z jednym się jednak myliłem, hałas jest także jak jadę szybciej, nie tylko przy niskich prędkościach. Coraz bardziej się skłaniam ku ocieraniu czegoś o tarcze bo jakby były rozwalone łożyska to zwykle wszystko lata chaotycznie a ten dźwięk jest bardzo równomierny i to "drapanie" słychać najprawdopodobniej tylko w jednym punkcie obracania się koła. Tarcze raczej proste bo nie biją, też już sprawdzalem
  • Odpowiedz