Wpis z mikrobloga

Zauważyłem, ze jak ktoś jest z mordy taki 4-6/10 i jest trochę ulany to w bardzo prosty sposób może upgrade’owac kilka punktów wyżej. Mianowicie wystarczy schudnąć, pracując przy tym na siłowni i w kuchni nie wykluczając kardio- treningów. Zajmuje się amatorsko dietami od pewnego czasu, treningiem siłowym już ładnych pare lat, poprzedzając całe lata spędzone w sportach zawodowych, zespołowych. Bazując na swoim przykładzie i autoobserwacjach dochodzę do uniwersalnej prawdy o tym jak zrzucanie kilogramów uatrakcyjnia Twoja osobę skutkiem zaostrzenia rysow twarzy (a jest to kluczowe), lepszej motoryki, gestykulacji ciała, wyszczupleniem i uwidocznieniem mięśni pod warstwami fatu. Oczywiście warunkiem takiego awansu fizycznego są uniwersalne proporcje kości twarzoczaszki i nie odbiegająca od norm sylwetka, postura ciała, a w skrócie odpowiednia somatyka ciała. Nie mówię tutaj o jakichś gigantach czy ponadprzeciętnych rodzajach sylwetki, gdzie sam jestem tego przykładem. #przegryw #mirkokoksy #silownia
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Estetykatopodstawa: Jak masz 180+, ale drobną budowę to też się nie da, nie zapominaj o tym ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
W sumie to jak jesteś dobrze zbudowany, to proporcjonalnie potrzebujesz więcej mięsa, żeby ono dobrze wyglądało na większym szkielecie... czyli też się nie da xD
  • Odpowiedz
@Zelber: okres masowy dla ektormorfika jest dość trudny (o taka zapewne budowę ciała ci chodzi) ze względu na jego szybki metabolizm. Jest bardzo możliwy aby narzucić na siebie więcej mięsa ale tak jak wspomniałem w poście wymaga dłuższego czasu, a to przekłada się na samozaparcie klienta.
@xorm199: przerabiałem już ten temat i jestem na takim poziomie, ze układam diety z pamięci
  • Odpowiedz
@hehexdlollmao: metabolizm dla ekto, mezo i endo jest rożny i nawet z tym nie diluj. Nie mam tu na myśli żadnych przesłanek naukowych, a wyłącznie praktyki w sportowym środowisku tak to ujmując. Apetyt moim zdaniem jest silnie skolerowany z psychika. Druga rzecz to hormony ale tu już można nieco więcej napisać @heathermatarazzo: jasne
@Szimu: osoba, która nie wchodzi z druga w dyskusje wyłącznie przez odmienne zdanie
  • Odpowiedz
@hehexdlollmao: jeżeli mówimy o ludziach całkowicie zdrowych to tak.

ale jeżeli ktoś ma nadaktywną tarczycę, to choćby się zesrał to nie nabierze masy.
bardzo często są to przypadki niezdiagnozowane i nieleczone, lub nie kwalifikujące się do leczenia.
To samo jeżeli chodzi o gospodarke insulinową, to nie musi bć od razu cukrzyca typu I, a nabrać masy będzie
  • Odpowiedz
tym mitycznym deficycie nie schudnie

@151346136: zakładając, że to prawda, to jak ma to działać? perpetum mobile? taki ktoś jest potencjalnie nieskończonym źródłem energii, jeśli potrafi tyć na deficycie długoterminowo.
  • Odpowiedz
@hehexdlollmao: spada zapotrzebowanie energetyczne organizmu, człowiek jest senny, osowiały, zmęczony, bez energii, spada temperatura ciała.

to jest jasne, że da się zrobic taki deficyt, że chudnąć oczywiście będzie, ale to się będzie wiązało z całą masa innych problemów, organizm będzie niedożywiony.

Zwyczzjnie spalanie tkanki tłuszczowej to nie będzie pierwszy proces, który na deficycie będzie uruchomiony, to sie stanie później na większym deficycie.

Dlatego osobom z problemami z tarczycą i gospodarką
  • Odpowiedz