Wpis z mikrobloga

@151346136: no widzisz, czyli jednak nie są to ludzie, którzy nie mogą schudnąć. i ja rozumiem, nie każę im głodować, ale jak ktoś mówi, że się nie da to gada głupoty, bo się da, conajwyżej jest to ryzykowne, niebezpieczne i nieopłacalne.
  • Odpowiedz
@hehexdlollmao: chodzi o to, że p---------e jesteś gruby bo za dużo jesz jest szkodliwe dla takich ludzi
Dla nich jest o wiele trudniej. To jest piętnujące.
I nie pomaga, bo to nie na jedzeniu mniej i diecie powinni sie skupić, tylko na zdiagnozowaniu i rozwiązaniu problemów.
I w ten sposób by im poszło o wiele łatwie i nie byliby skazani na porażke. Bo podejście typu: jesteś gruby bo to twoja
  • Odpowiedz
@hehexdlollmao: no taka dedukcja z tego co napisałeś
''99.99% osób schudnie na deficycie i nie ma ogromnych problemów z tym, te twoje 99% grubasów ma problem z insuliną"
skoro 99.99% nie ma problemów z chudnięciem, a 99% grubasów ma problem z insuliną, czyli z chudnięciem, to wychodzi, że te 99% musi się zawierać w tych 0.01% które ma problem z chudnięciem

Dedukcja z Twoich wypierdów. Prawidłowa deduckja, takż jedynie do swoich wypierdów
  • Odpowiedz
Tłumaczyłem Ci, że deficyt u takich ludzi nie będzie w pierwszej kolejności powodował spalania fatu.

@151346136: a ja ci powiedziałem, że takich osób jest skrajnie mała ilość, ty twierdziłeś, że 99% osób tak ma

Zobacz sobie jak wyglądają osoby z cukrzyca typu 1 i z typu 2.

Co wyróznia ich wygląd i co to jest cukrzyca typu 1 i
  • Odpowiedz
no taka dedukcja z tego co napisałeś

@151346136: odnosiłem się do twojej wypowiedzi, bo napisałeś o problemach z insuliną, napisałem ci, że często nie są grubi od problemów, tylko mają problemy od bycia grubym, mieszasz
  • Odpowiedz
@hehexdlollmao: ja się zgadzam z tym, że mają problemy, bo sa grubi, a nie są grubi, bo miali problemu.
A raczej mają problem, bo się źle odzywiali i w konsekwencji stali się grubi.
Niemniej te problemy z gospodarką insulinową sa nabyte.
To nie jest tak, że te problemy były a oni przez nie stali się grubi (choć też nie we wszystkich przypadkach)

Ale to, że te problemy sa nabyta, nie znaczy, że ich nie
  • Odpowiedz
@hehexdlollmao ale ja nie twierdzę ze to genetyczne.
To przez zle odzywianie.
Ale to co jest tego powodem nie ma znaczenia.
Co za roznica czy problem jest z tej czy innej przyczyny. To nie zmienia ze ten problem jest
  • Odpowiedz