Wpis z mikrobloga

Najlepsze jest, że to miejsca postawione przez Biedrę do której pewnie zaraz wszyscy pobiegną po zakupy :)

@To_ja_moze_pozamiatam: Te wszystkie punkty ładowania to prywatne projekty, dzierżawa gruntu, obsługa, zarabianie na ładowaniu itd.

Biedronka i Lidl z reguły nie bawią się w takie rzeczy, to zarządca budynku organizuje sobie dodatkowy biznes na nowoczesnej stacji benzynowej
  • Odpowiedz
@PiotrFr: Mnie to bardziej zastanawia... Kilo miedzi kosztuje 26zł. Ile wypalonej miedzi będzie z takiego kabla xD? Przecież to więcej roboty niż to warte jest.
  • Odpowiedz
@PiotrFr: najlepsze że ta lądując elektryka zostawiamy kasę u siebie w Polsce, bo prąd możemy sobie sami wyprodukować. Tankując auto spalinowe, część z tej kasy ucieka za granicę. Ludzie się jeszcze cieszą, ze nikt inny nie będzie mógł się podładować. Ręce opadają.
  • Odpowiedz
@MateMizu: Imo to bardziej śmierdzi jakimiś anty-fanatykami elektryków bo nie chce mi się wierzyć, że złomiarz by ciął kabel dla paru złotych. Tym bardziej, że ma masę miejscówek gdzie kradzież złomu to byłoby po prostu wykroczeniem o niskiej szkodliwości, a nie niszczenie mienia za grube tysiące XD
  • Odpowiedz
że złomiarz by ciął kabel dla paru złotych. Tym bardziej, że ma masę miejscówek gdzie kradzież złomu to byłoby po prostu wykroczeniem o niskiej szkodliwości, a nie niszczenie mienia za grube tysiące XD

@Kocurzysko: dokładnie tak, tutaj samo przecięcie tego przewodu to już jest przestępstwo z uwagi na cenę specjalistycznego przewodu i wtyku DC (CCS2)

na fb mam wrażenie że auta elektryczne to są na poziomie szczepionek, ukropolin czy innych
  • Odpowiedz
@PiotrFr: zauwazylem ze wiele polakow strasznie hejtuje elektryki, albo z glupoty albo z zazdrosci. Bo prawda taka ze majac swoj garaz swoje oze i jezdzi sie wkolo komina i do pracy, na zakupy to elektryk to swietna opcja. Nie zaslugujemy zeby miec ladne nowe rzeczy i rozwoj, mentalne sredniowiecze
  • Odpowiedz
@MateMizu: myślę, że tutaj bardziej chodzi o protest przeciwko forsowaniu elektryków i polityki proekologicznej UE. Ktoś miał narzędzie do cięcia warte więcej niż ta miedź.
  • Odpowiedz
najlepsze że ta lądując elektryka zostawiamy kasę u siebie w Polsce, bo prąd możemy sobie sami wyprodukować. Tankując auto spalinowe, część z tej kasy ucieka za granicę. Ludzie się jeszcze cieszą, ze nikt inny nie będzie mógł się podładować. Ręce opadają.

@piotras24: no cóż, kampania antyelektryczna w Polsce ma finansowanie zewnętrzne, bo przecież te mordy z konpederacji same tego nie wymyśliły. Teraz sobie odpowiedz, kto ją może finansować?
  • Odpowiedz