Wpis z mikrobloga

Skąd w starszych ludziach taka tendencja do żartowania z ludzi chudszych? Ważę średnio 68kg mając 175, ćwiczę na siłowni, więc mam dość niski poziom tkanki tłuszczowej i całkiem sporo masi mięśniowej, taka typowa plażowa sylwetka z której jestem bardzo zadowolony. Mimo to na każdym spotkaniu rodzinnym, firmowym itd. Zawsze słyszę teksty typu (ale suchy jesteś, weź coś zjedz) i tak zwykle po 3-5 razy w ciągu kilku godzin. Czemu dla osób 40+ jedyna prawidłowa sylwetka zaczyna się od BMI 27? I czemu nikt grubej osobie nie powie żeby przestała jeść bo już jest wystarczy czy cos? Czy naprawdę według starszego pokolenia lepsza jest sylwetka mężczyzny z wystającym brzuchem i lekką nadwagą, a nie dobrze zbudowaną sylwetką z niskim poziomem tkanki tłuszczowej, albo po prostu zwykła sylwetka z BMI Poniżej 25?
#niebieskiepaski #rozowepaski #kiciochpyta #mikrokoksy
  • 138
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KOLEGAMAMY: 68kg na żyle to może być całkiem atletyczna sylwetka

janusz co waży 85kg przy tym wzroście, pewnie wcale nie ma więcej mięśnia, a bf w------y 25%+ i takiemu "misiowi" juz nikt nic nie powie, mimo że OP go bije na głowę zdrowiem
  • Odpowiedz
@mateo2111:
Bo Polacy się bardzo ładnie utuczyli przez lata.
Pójdź na jakąś plaże w lecie to co trzeci chop ma kałdun.

Siedzenie na siłce bardzo mocno mi zaburzyło obraz społeczeństwa xD

Dowal troche mięsa do klaty i barków to wizualnie będziesz większy ; p
Gavilar - @mateo2111: 
Bo Polacy się bardzo ładnie utuczyli przez lata. 
Pójdź na jak...

źródło: europe-overweight

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 2
@sberatel: Nie przejmuje się tym, bo jestem bardzo zadowolony z swojego ciała i nie mam żadnych kompleksów pod tym względem, ale jak przy każdej okazji słyszysz komentarze odnośnie sylwetki, zwłaszcza porównujące do jakiegoś szczura czy szczypiora, to jest to po prostu denerwujące.
  • Odpowiedz
  • 0
@Gavilar: no właśnie w swoim peaku ważyłem 76kg i nie uważam żebym był jakoś wizualnie dużo większy, po prostu mam taki szkielet, że nie jestem wąski na górze, więc wizualnie aż tak tego nie widać, pewnie musiałbym dobić do 82+ kg żeby wyglądać na większego, ale jesteś osobą która woli jeść mniej niż więcej, więc wbicie i utrzymanie takiej wagi to będzie katorga, z wagą którą mam teraz czuje się
  • Odpowiedz
  • 0
@Boleslavic: no i wyglądam, wiem dobrze, że jestem smukły, ale nadal jestem dość szeroki przez dobrze zbudowane plecy, barki i klatę i stojąc obok osoby która powiedzmy ważmy 80kg przy 175 wyglądam równie szeroko, główną różnica jest w talii.
  • Odpowiedz
@mateo2111: Misiu kolorowy, akurat jestem czynnym zawodnikiem i trenerem personalnym z kilkunastoletnim stażem. Jak masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, to już nie mój problem. Docięty sobie możesz być, ale nie pisz, że masz sporo masy mięśniowej przy tej wadze. Nie wiem czemu się tak irytujesz. Trochę pokory.
  • Odpowiedz
@mateo2111: Wydaje mi się, że dla ludzi 40+ nie ma nic złego w docinaniu osobie, która normalnie wyglada. Nie można śmiać się z tucznikow, bo ich życie I tak jest przykre ale ze zdrowo wygladajacej osoby już można, bo odstaje od grupy.
  • Odpowiedz
@mateo2111:
Ogólnie po prostu jest taka hipokryzja w społeczeństwie, że grubasów grubasem nazwać nie można, ale chudych suchymi już tak. Nie wiem, może to się ludziom z troską kojarzy czy coś, że jak chudy = biedny = trzeba pomóc.
Tak czy srak nic z tym nie zrobisz, możesz co najwyżej wytknąć, że ktoś jest zwykłym gburem wytykając Twoją wagę czy coś w tym stylu, ale to wtedy powiedzą, że jebnięty
  • Odpowiedz
  • 3
@KOLEGAMAMY: Ale co ma k---a moja sytuacja z wlosami wspolnego z j----a sylwekta? XD jak ktos ma krzywa morde, zakola i trądzik, to nie moze miec równocześnie dobrej sylwetki?
@Wezwoguleicstont ok panie trenerze, to od kilku kg można mówić, ze ma się "całkiem sporo masy mięśniowej" i nie ucinaj sobie tego magicznego słówka którym jest "całkiem" żeby zmanipulować wypowiedz. jak sprawdzałem w wakacje ilosc miesni metoda pomiarow, to wyszlo
  • Odpowiedz