Wpis z mikrobloga

Paris-Brest w formie ptysiów dla wygodniejszego jedzenia i serwowania.

Korzystałam z przepisu Bruno Albouze ale zredukowałam ilość cukru w kremie o 40g i dodałam odrobinę esencji waniliowej.

https://youtu.be/yeKXoxPwdL4

Pasta pralinowa (którą musicie wykonać na początku) ma wiele zastosowań - można dodać do sera w serniku, można połączyć z mascarpone by przełożyć tym tort, jest świetną bazą do domowej „nutelli”, do domowego nougatu (omnomnom).

Dlaczego nie wieniec? Bo ptysie są bardziej „podzielne”, szczególnie że chcę je zabrać także do pracy.


#gotujzwykopem #gotujzhannah #gotujzmikroblogiem
Pobierz H.....a - Paris-Brest w formie ptysiów dla wygodniejszego jedzenia i serwowania.

Kor...
źródło: comment_toeD3hyooIMipIQ4KOT5nEjoxC7v4cHM.jpg
  • 21
@Hannahalla:
Wyobrażam sobie mój związek z Hannahalą, ja bym wracal z tyrki #!$%@?łbym się przed kompałką, w tym momencie wjeżdża obiad na stół taki 10/10 z własnego wyrobu kompocikiem, kubek własnoręcznie wytoczony na kole gliniarskim i pomalowany, w nim własnej roboty kompot ze śliwek wedle prastarej receptury babci hannahali, która robiła go jak jej dziadek wracał z polowania na niedźwiedzie w puszczy kampinoskiej jako ułan na koniu z szablą. Wtedy ja
Pobierz dawid131 - @Hannahalla:
Wyobrażam sobie mój związek z Hannahalą, ja bym wracal z tyr...
źródło: comment_tdNWe36k4xDhJAIZ2MkXpp0EaZgVO6Nh.jpg