Wpis z mikrobloga

Paris-Brest w formie ptysiów dla wygodniejszego jedzenia i serwowania.

Korzystałam z przepisu Bruno Albouze ale zredukowałam ilość cukru w kremie o 40g i dodałam odrobinę esencji waniliowej.

https://youtu.be/yeKXoxPwdL4

Pasta pralinowa (którą musicie wykonać na początku) ma wiele zastosowań - można dodać do sera w serniku, można połączyć z mascarpone by przełożyć tym tort, jest świetną bazą do domowej „nutelli”, do domowego nougatu (omnomnom).

Dlaczego nie wieniec? Bo ptysie są bardziej „podzielne”, szczególnie że chcę je zabrać także do pracy.


#gotujzwykopem #gotujzhannah #gotujzmikroblogiem
Pobierz H.....a - Paris-Brest w formie ptysiów dla wygodniejszego jedzenia i serwowania.

Kor...
źródło: comment_toeD3hyooIMipIQ4KOT5nEjoxC7v4cHM.jpg
  • 21