Wpis z mikrobloga

@niepoprawny_marzyciel: powiedz, bo szczerze pojęcia nie mam, a przez taką sytuację że pakują po 2-3 tony, to internecie się nie dowiem - ile max się pakuje na busa?
Jak kiedyś dokumenty widziałem od jednego to wychodziło że 1000kg może zapakować, na transie widzę że często szukają 1,3 tony, a gdzieś mi się obiło że 1,5 tony ładują.

a pytam, bo z firmy mam czasami ładunki tak na pograniczu właśnie i
  • Odpowiedz
@mar111cin: firmy działają różnie, generalnie taki bus bez windy, aluminiowe ożebrowanie 8-10 palet może zabrać powiedzmy około 1000 kg w dokumentach, czasem 900 czasem 1200 nawet, realnie zawsze -200 kg, wiadomo kierowca; paliwo; bety kierowcy w trasę też swoje ważą.

Także generalnie 1000 kg można zabrać, myślę że do 1.2 tony na 8 paletówkę można wrzucisz i będzie w miarę bezpiecznie - nie mówię tutaj o prawie bo takie auto
  • Odpowiedz
@niepoprawny_marzyciel: koleżanka z pracy ciągle mi robi problemy, bo ona sama chce szukać pojazdów przez swoje "koleżanki" i uwierz mi, że dostajemy takie ceny od "spedycji", że jakbym w tej cenie wystawił taki ładunek na transa, to firmy by urządzały wyścigi pod bramę...

Latem raz wystawiłem, ładunek razem z ceną, to po 3 minutach musiałem usunąć ofertę, bo miałem 6-8 okienek na już i ze 2 telefony.
  • Odpowiedz