Wpis z mikrobloga

Siemka!
Jak najlepiej polować na bilety do Japonii? 2 osoby dorosłe. Termin: ostatni tydzień lipca - pierwszy tydzień sierpnia +/-3 dni, obojętnie. Chcielibyśmy to zrobić jak najbardziej budżetowo. Kiedy najlepiej szukać dobrych ofert lotu oraz noclegu? I chcąc skromnie spędzić tam czas ale mimo wszystko zobaczyć tyle ile się da, wykorzystać ten czas do maksimum ile by liczyć już na miejscu budżetu na osobę? Nie licząc oczywiście lotu + spania, bo to się ogarnie przed wylotem? Czy lepiej to ogarniać na miejscu?
#podroze #japonia #podrozujzwykopem #loty
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

wiem, że przez to zawsze zostanę tu w tym samym miejscu co jestem teraz.

trochę depra, bo nie podskoczę tu raczej wyżej

@panzkatowic: z takim podejściem to na pewno nigdzie nie podskoczysz

Jak chcesz jechać budżetowo do Azji, to pojedź najpierw sobie do Wietnamu albo do Tajlandii.
  • Odpowiedz
@panzkatowic

tam byśmy sobie ogarnęli zakwaterowanie bardzo tanio bądź nawet jakby wszystko poszło tak jakby miało to za darmo w Seulu.

To jedź tam. Poznasz kraj, zobaczysz czy ci się podoba i warto coś działać w tym kierunku.
  • Odpowiedz
@panzkatowic: W Samsungu robisz? Tam menadżerowie nie mają wyższego.

Generalnie proponuję ci jedno: odłóż hajs i nie bieduj na wakacjach. Japonia nie ucieknie. Po co jedziesz jeść konserwy i biedować tam?

Nie mogę się nadziwić ludziom, którzy się obsrają, ale pojadą na biedackie wakacje w czasach studenckich. Nie możecie z tym poczekać? Odłożyć hajsu? Pojechać gdzieś bliżej? Po co się tak sracie, jakbyście mieli nie dożyć jutra? Jaki jest fun
  • Odpowiedz
@panzkatowic: Ja ci powiem wprost: żeby mieć średnie wakacje w Japonii na miejscu w Tokio potrzebujesz 10 tysięcy na głowę licząc bilet za lekko ponad 2k, nocleg i "kieszonkowe". Nie masz odłożone, skoro chcesz jechać pół świata biedować. To żadne odłożone.
  • Odpowiedz
  • 0
@RatKing I wiemy że ma to być Azja. Arabskie kraje doprowadzają mnie do białej gorączki, a Europę zjechaliśmy już autem wzdłuż i wszerz. A po pobycie w Chinach jestem bardzo na tak co do tego kierunku.
  • Odpowiedz
@RatKing: Lot często trafia się na promocjach LOT'u. Ja kupowałem na luty/marzec po 2600, a potem 2-3 razy była promocja po 2000-2200 w tych terminach. A jeszcze taniej znajdziesz na loty z przesiadkami.

Co do noclegu to szukać i czekać na jakieś ciekawe rzuty, ja znalazłem za 3700zł przy Tokio station za 15dni na booking.com, a potem już były po 6000 w tej samej lokalizacji. Wy macie ten plus, że we dwójkę to zawsze taniej.

Co do budżetu to ja planuje ok: 5000-6000 yen na dzień:
-
  • Odpowiedz