Wpis z mikrobloga

To zabawne ile nienawiści i pęknięć dupy może spowodować 15,5 kilo pieska. Zawsze się zastanawiam jak wyglądają te smutne istoty klepiące w swoje lepkie klawiatury jakieś dyrdymały o tym, jak najchętniej skrzywdziliby pieska ze zdjęcia, albo jaki ten piesek jest. Nie, właściwie to się nie zastanawiam, bo nie mam w zwyczaju żyć cudzym życiem, bo mam coś więcej niż wykop. Nie zamierzam się również tłumaczyć obcym ludziom z ich własnych urojeń i fobii, wy sobie zdajecie w ogóle sprawę z tego absurdu? ( _)
Bardzo się cieszę, że takie smutne przegrane ameby siedzą pozamykane w swoich piwnicach, przynajmniej dzięki temu na ulicy spotykam głównie życzliwych ludzi. Świat bez was jest piękniejszy.
Pozdrowienia od pieska
#pieseklenek #psy #pokazpsa #smiesznypiesek #fotografia #canon #mojezdjecie i mimo wszystko #dziendobry
Pobierz matra - To zabawne ile nienawiści i pęknięć dupy może spowodować 15,5 kilo pieska. Za...
źródło: comment_2qE0CwZGGFfWlcniYsjNisggd5MxiLLH.jpg
  • 83
@kipowrot: jeśli będziesz miał satysfakcję z tego, że odpuszczę przepychankę kto ma ból dupy, a kto go nie ma to luz, łap wygraną. Ja nie zamierzam poświęcać swojego czasu na rozmowy z kimś, kto nawet nie jest w stanie odróżnić rasy psa na zdjęciu, ale jest pierwszy do rzucania się nie wiadomo o co. Kaganiec włóż sobie w dupę, zamiast mówić mi co mam robić, bo dopóki nie ma prawnego obowiązku
@matra może kundel ze zdjęcia nie musi, ale niektóre muszą nosić ;) w rozporządzeniu Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 28 kwietnia 2003 r. w sprawie wykazu ras psów uznawanych za agresywne (Dz. U. Nr 77, poz.687). Jak się okazuje, do psów, które powinny nosić kaganiec bezwzględnie, zaliczają się psy ras:
amerykański pit bull terrier, pies z Majorki, buldog amerykański, dog argentyński, pies Kanaryjskie, tosa inu, rottweiler, akbash dog, anatolian karabash,
Pobierz kipowrot - @matra może kundel ze zdjęcia nie musi, ale niektóre muszą nosić ;) w rozp...
źródło: comment_S5Qcinymj1USe4gsu7zcsGqbWTXUsnMJ.jpg
@matra: Piszesz, że ludzie mają urojenia, fobię, bezpodstawną niechęć i nienawiść do psów z rasy Twojego.

Ja jedynie piję do tego, że nie licząc nienawiści, to cała reszta nie jest nieuzasadniona i nie powinna dziwić. Do gatunków większych, wykorzystywanych pierwotnie do walk, polowań, ochrony powinno się podchodzić z wyjątkową ostrożnością, bo w razie wypadku są w stanie wykonać najwięcej szkód. I to nie zazwyczaj nie "fobia", a zwykły lęk, instynkt samozachowawczy,
@kipowrot: nie jestem pewna gdzie napisałam że mam #!$%@?, czy też że przejmuję się przesadnie, to raz. Dwa - kundle to może ty rozmnażałeś, mój pies ma papiery fci. Trzy - wklej mi to więcej razy, jakbym nie znała tego wykazu. Pytanie - co on ma do mnie? Umiesz chociaż na to sensownie odpowiedzieć?

Piszesz, że ludzie mają urojenia, fobię, bezpodstawną niechęć i nienawiść do psów z rasy Twojego.

@Edi93:
@kipowrot: pies ze zdjecia to stafordshire bull terier,
w sumie sa 3 podobne do siebie rasy
american stafordshire terier (amstaff)
american pitbull terier (pitbull - rasa nieuznawana przez FCI)
stafordshire bull terier - popularne w anglii psy, duzo mniejsze niz 2 powyzsze

ciekawi mnie to rozporzadzenie jak z psami bez rodowodów - napisane jest "psy ras" a pies bez rodowodu to kundel nie pies rasowy, ciekawe czy jakby dostać np mandat
@azurri: nie wypowiem się co do hipotetycznych założeń, bo nigdy nie miałam psa rasy czy w typie rasy uznanej za niebezpieczną. Wczoraj pomagałam straży miejskiej interwencyjnie odławiać psa i nikt nie pytał o pochodzenie mojej krwiożerczej bestii ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Co do Leny - nie charczy, jest zdrowa. Po pierwsze ma eksterier terriera, przez co jest lekka, po drugie ma dosyć długą kufę, co też zwiększa
@matra trzymaj tak dalej pieska bez kaganca wsrod ludzi, jak kiedys jakis rodzic przestraszony o swoje dziecko jak sie na niego zacznie rzucac wyplaci pieskowi solidnego buta to moze sie nauczysz ze pies powinien jednak kaganiec nosic jak z nim chodzisz po ulicy
bo rozumiem ze w ogole nie uznajesz kaganca a przecież możesz go zakladac tylko na czas przejscia na jakas lake czy gdziekolwiek i jak nie ma w okolicy ludzi
@matra: jeju jak naprawde widze te pieseły to one mają takie słodkie mordeły i nie wierze jak ktoś może je prowadzić agresywnie. Jakbym miał mieć kiedyś jakiegoś pieseła na podwórku to mógłby to być taki jak na zdjęciu. i wiem że byłby przekochany.
@mirkobiniu: no to popatrz na wysrywa nad Tobą, święcie przekonanego w swoich urojeniach.
Co do prowadzenia agresywnego - ja niestety wierzę, tutaj UK przoduje, ale to jak pisałam - tam są takie cyrki odpieprzane z psami że głowa mała, wolna amerykanka. W Polsce jest jeszcze spokój, większy problem z SBT to agresja nakierowana na innego psa lub problem z opanowaniem emocji.
@matra a nawet nie chce mi się czytać. Znajoma różowej ma takiego pieselka i to jest totalny słodziak. Jednak one mają swoje charaktery i przy innych psach trzeba pilnować. Znajoma ma ogara polskiego i mimo szkoleń to on jak widzi psa to się tak rzuca bo chce go zdominować. Ale generalnie, nie znam się na psach,szkoleniach. Chciałbym mieć psa jako przyjaciela domu, z którym mógłbym spacerować, dawać mu ciepło i dom, a
@mirkobiniu: wiesz, co do takich prób dominacji, czasem kastracja pomaga, choć ja nie jestem zwolenniczką kastrowania wszystkiego co się rusza. Co do samego staffika vs inne psy - to jest racja. Moja sucz jest bardzo, no mega uległa do dużych psów, wręcz się ich boi, mniejsze psy to już loteria, ale to jak pisałam - ona ma prawdopodobnie jazdy hormonalne. No generalnie jest tak, że nie zaczepia i nie atakuje pierwsza,
@matra spacerek można też połączyc z zagryzieniem sznaucera lub niedużego dziecka, należy pamiętać, że pies ma jazdy hormonalne i trzeba mu zapewnic zabawy siłowe zanim sam znajdzie sposób na rozładowanie emocji. I pamiętajcie moim kochani, pieski potrzebują dużo dużo miłości ()