Wpis z mikrobloga

To zabawne ile nienawiści i pęknięć dupy może spowodować 15,5 kilo pieska. Zawsze się zastanawiam jak wyglądają te smutne istoty klepiące w swoje lepkie klawiatury jakieś dyrdymały o tym, jak najchętniej skrzywdziliby pieska ze zdjęcia, albo jaki ten piesek jest. Nie, właściwie to się nie zastanawiam, bo nie mam w zwyczaju żyć cudzym życiem, bo mam coś więcej niż wykop. Nie zamierzam się również tłumaczyć obcym ludziom z ich własnych urojeń i fobii, wy sobie zdajecie w ogóle sprawę z tego absurdu? ( _)
Bardzo się cieszę, że takie smutne przegrane ameby siedzą pozamykane w swoich piwnicach, przynajmniej dzięki temu na ulicy spotykam głównie życzliwych ludzi. Świat bez was jest piękniejszy.
Pozdrowienia od pieska
#pieseklenek #psy #pokazpsa #smiesznypiesek #fotografia #canon #mojezdjecie i mimo wszystko #dziendobry
Pobierz matra - To zabawne ile nienawiści i pęknięć dupy może spowodować 15,5 kilo pieska. Za...
źródło: comment_2qE0CwZGGFfWlcniYsjNisggd5MxiLLH.jpg
  • 83
@Cointreau: w wątku czy w dyskusji? W skrócie o to, że pokazałam zdjęcie swojego psa i część wykopków od razu zechciałaby go kopać, topić albo usypiać, bo, w sumie nie wiem czemu - możliwe że dlatego, że myślą że to pitbull.
Pytanie co zmienia jakiej rasy jest pies.
@matra: ja się mogę domyślić tylko tego sprintu. Nie chciałabym przypadkiem stać jej wtedy na drodze, by mnie przewróciła i nawet nie zauważyła tego, że w coś uderzyła (już raz tak miałam xD).
@agaciksa: Jeszcze mi się to z nią nie zdarzyło (w przeciwieństwie do starszej astki), ogólnie ma refleks w tych sprawach. No chyba, że zbiega z góry z wielkim badylem w pysku, nie polecam xD
@matra: ja się obracałam do tyłu, jedna noga do góry, obrót i dalej to już na ziemi leżałam, a pies był baaaaardzo zdziwiony jak już wrócił do mnie dlaczego leżę. Myślę że na zbieganie z góry z wielkim badylem w pysku to tylko przypomnienie sobie skakanki może pomóc xD
@NaSmyczy: ja sama wale tekstami "prosze przytrzymac tego psa, bo sie boje", ale to nie znaczy, ze mam jakies zle zdanie o psach albo ich wlascicielach, tylko, no wlasnie, sie boje. Mam okropna fobie, panicznie boje sie psow. I strasznie nie lubie u wlascicieli takiego podejscia, ze jak to sie mojego pieseczka mozna bac, przeciez on nie gryzie, i wlasciciel zostawia samopas i nie zwraca uwagi. Czasami dopiero jak widzi lzy
@ffdgh: jak najbardziej to rozumiem dlatego pies chodzi u mnie zawsze na smyczy. Mówię o przypadkach, gdzie idę z psem przy nodze, a jakąś babka krzyczy do mnie z 30 metrów, żebym trzymała tego psa, który nawet nie zwraca na nią uwagi.

Myślę że na zbieganie z góry z wielkim badylem w pysku to tylko przypomnienie sobie skakanki może pomóc xD

@agaciksa: zwłaszcza kiedy pies jest za Tobą, Ty nie znasz gabarytów patyka, słyszysz go z prawej strony, odskakujesz na lewą, a on w ostatniej chwili robi to samo. Dobrze, że miałam plecak na plecach i dobrze, że sprzętowi, który dźwigałam nic się nie stało, bo chyba zostałaby w tym lesie xD

I
@NaSmyczy: w sumie to poza dwoma osobami, nikt inny nie wpadł na czarną, obeszło się bez większych bluzgów i wyzwisk, także tragedii nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@NaSmyczy: teraz jest juz lepiej, ale jak chodzilam do szkoly jeszcze, to zdazalo mi sie zrobic kilka kilometrow wiecej, zeby ominac psy, ktore widzialam na koncu ulicy. Do znajomych z psami tez mi sie bylo wybrac. Teraz boje sie wlasciwie tylko jak psa nie znam, ale czasami, zwlaszcza jak mam gorszy dzien, to fobia sie odzywa :( ogolnie psy naprawde lubie, uwazam, ze potrafia byc kochane. Tylko albo daleko ode mnie
@ffdgh: myślę, że to mogłoby pomoc, ale musisz pamiętać, że w schronisku są często psy z problemami. Trafisz na agresora i lęk się tylko pogłębi. Polecam wizytę u psychologa i zobaczysz jakie metody Ci zaproponuje. Miałaś jakieś źle doświadczenia czy skąd się wziął ten strach?
@NaSmyczy 25kg na sukę w typie ast to nie jest tragedia, dopóki pies nie jest ulany. W sumie nawet w hodowlach FCI są rozmnażane duże psy, nawet w wzorzec już za bardzo nie mówi o wadze, byle była proporcjonalna do wzrostu.
@ffdgh zaprosiłabym Cię do siebie, ale mój pies tak bardzo się cieszy całym psem na widok człowieka, że obawiam się że jeszcze bardziej byś się wystraszyła xD szukaj pomocy wśród behawiorystów
@matra: no właśnie dla niej to jest dużo, bo niestety zauważam już ulanie. Mniej ruchu w okresie jesienno-zimowym się odbija niestety. Ale już jesteśmy na redukcji i jest 1kg w dół.

@ffdgh: nie szukaj terapii wśród psów typu staffik, amstaff itp. bo te psy najzwyczajniej w świecie skaczą na człowieka i chca go lizać po twarzy, więc pewnie się przestraszysz bardziej :P