Wpis z mikrobloga

@PanWiesio: szkaluje ponad wszystko

Chcesz się dowiedzieć czy w najbliższą niedziele jest niehandlowa? No cóż żyjemy w pięknej dobie internetu. Wystarczy niby wstukać w internet "Czy następna niedziela jest niehandlowa?" i wszystko jasne. TAKI #!$%@?. Wpisujesz wcześniej wspomniane hasło i wyskakuje Ci dokladnie tak zatytułowany news. Myślisz sobie super, sekunda i gotowe. Wchodzisz tam i zaraz się dowiadujesz, że to było najbardziej debilne posunięcie jakie mogłeś zrobić. Okazuje się, że jest
KTÓRA NIEDZIELA HANDLOWA? ZOBACZ
NIEDZIELE HANDLOWE 2019
ROZPISKA NIEDZIELI HANDLOWYCH
RZAD ZAKAZAŁ HANDLU W NIEDZIELE - ZOBACZ KIEDY SKLEPY OTWARTE
CZY SKLEPY BĘDA CZYNNE W TĄ NIEDZIELE?

Tak wygląda google jak się rzuci hasło niedziela handlowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Po czym wchodzisz w artykuł, 3 komunikaty o cookisach, 2 o rodo, pewnie gdyby nie adblock to 1000 reklam, i 20 linijek tekstu zeby coś zobaczyc, lub GALERIA
@Blomex: jakieś skomplikowane wyliczenia uskuteczniasz, nie łatwiej zapamiętać ze tylko ostatnia w miesiącu jest handlowa? W zeszłym roku pierwsza i ostatnia była handlowa, stad dwie pod rząd, a potem zazwyczaj trzy przerwy p#
@cristopher: tylko co mi po tym że wiem, że ostatnia jest handlowa, skoro nie wiem czy dziś jest ostatnia? Temu służą te s k o m p l i k o w a n e wyliczenia jak je nazwałeś