Wpis z mikrobloga

Jaki jeden dobry nawyk opanowaliście i stał się częścią waszego życia?
Ja na razie rozwijam 2:
no fap + Wim Hof method. Zimne prysznice Wima Hofa robię już 2 miesiące.
K---a gdyby ktoś mi o nich opowiedział tak z 10 lat temu. Nie przegrywałbym życia męcząc się z nerwicą i depresją.
No ale nic, lepiej późno niż wcale. Sporo osób też chcę coś w życiu zmienić i często dostaje pytania jak to robić właściwie itp.
Co tam u was?

#rozwojosobisty #nawyki #wimhof #przegryw #wygryw
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zycietokuj: Myje wszystko, głowę, szamponem w letniej wodzie (może być ciepła ale z letniej łatwiej przejść za zimny niż z ciepłego). Nie myję głowy w zimnej bo zatoki mi puszczają. To był mój pierwszy błąd skutkujący chorobą.

Jak już spłuczę to kurek daje to połowy. To jest zimna woda. Jak długo?
Robię 10 wolnych, głebokich, medytacyjnych wdechów.
Jak już zrobię 10 to mogę skończyć (i przez pierwszy tydzień na tym kończ)
Ja nie kończę, daje kurek na maxa i to jest już lodowata woda (w zime
  • Odpowiedz
@Wypoks: Uczenie się na błędach. Nie przejmowanie się w duchu, co ktoś pomyśli. Jeśli czegoś nie rozumiem to analizuję to bardzo dokładnie. Przy uczeniu się, lecę z tematem wgłębiając się lekko i nie przejmując się, że nie rozumiem, a potem staram się w to wgłębić mocniej. Nie oceniam ludzi. Wzmocnienie pewności siebie. Odpuszczenie strachu i lęku w głowie. Stopniowe od uzależnianie się od świata, czyli od moich pragnień, wymagań i
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Wypoks: ja sobie wprowadziłem dużo nawyków na aplikacji na telefonie i ciągle dodaje xD, u mnie najważniejszym raczej

Kalistenika
Bieganie- też daje kopa
Zimne prysznice też
  • Odpowiedz
@Wypoks: muszę spróbować regularnie to robić (prysznice), ostatnio po bieganiu schładzam się po kąpieli, całkiem przyjemne uczucie jak już się wyjdzie
moje nawyki, które wprowadzam:
- poranny stretching (2min)
- poranna medytacja (5min)
- ćwiczenie kreatywności
- wprowadzenie w
  • Odpowiedz
zmiany w diecie

@Imputator: zmiany w diecie i poranna medytacja jest wymuszona przez zimny prysznic. Zszokowane ciało woła śniadania bez cukru i głębokiego oddechu. Medytuj dopiero po prysznicu, nie wcześniej. Polecam
  • Odpowiedz
@Wypoks: co do zimnych prysznicy to pełna zgoda, kazdy powinien sprobowac bo efekty sa niesamowicie namacalne. Jedyne co ja u siebie zauwazam to tak jak po jebnieciu krechy koksu pozniej przychodzi zjazd tak samo widze ten efekt po zimnym prysznicu, nikt o tym nie mowi wiec chyba jestem z tym sam.

Co do oddychania wima hofa to czujesz jakas roznice? Ja jakos niezbyt i olalem to po 10 dniach
  • Odpowiedz