Wpis z mikrobloga

MIeszkam 12 lat w Irlandii, zaraz będzie pół życia i w sumie nic mnie tu nie trzyma. Jestem po 4-letnich studiach Business Information Systems(licencjat). Mam dobrą pracę ale czuję że się tu nie rozwijam i męczy mnie monotonia życia tu. Rano do pracy, wieczorem siłownia, jakiś film, spać, wstać rano powtórzyć, w weekend wyjście do pubu i tak się życie toczy.
Mam perfekcyjny angielski i polski, niemiecki na poziomie niskim ale jakbym się przyłożył w pół roku bym się nauczył na dobry poziom.

Teraz pytanie czy byłby problem z pracą w Polsce? Zabieram się za przeglądanie ofert na linkedin i na pewno atutem byłby angielski, mam doświadczenie w procurement. Jestem z Gdańska więc praca w trójmieście byłaby najlepsza ale okolice też byłyby spoko.

Odłożyłbym kasę ile bym mógł i celowałbym żeby zjechać do września, najpóźniej koniec roku. Byłaby szansa na znalezienie dobrej pracy z godnymi zarobkami?

#emigracja #praca #irlandia #trojmiasto #gdansk #gdynia #sopot
  • 73
@kajzer95: pracę znajdziesz na pewno, szukaj na pracuj.pl. No ale czy Twoje życie się zmieni, tak że nie będzie wyglądało

Rano do pracy, wieczorem siłownia, jakiś film, spać, wstać rano powtórzyć, w weekend wyjście do pubu i tak się życie toczy.

To nie wiem, bo jak nie znajdziesz pasji czy jakiegoś innego oderwania to na drugim końcu świata będzie zawsze tak samo.
@JuneJohn: No to wiadomo, chodzi o to że w Polsce jest jednak więcej możliwości żeby gdzieś wyjść się rozerwać, tu gdzie mieszkam w Irlandii to poza kinem atrakcją jest pub w sobotni wieczór ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Blahblahaa: zasadniczo to pierwsza praca po studiach, studia skończyłem we wrześniu 2017 to ciężko byłoby mieć więcej doświadczenia. Branżna meblarska, firma zajmuje się ściąganiem mebli biurowych z Polski, Chin i Anglii